Fred, frihet og toleranse er ikke nødvendigvis ord som har noen sterk forankring i pakistansk kultur. Det er inntrykket man sitter igjen etter å ha lest et innlegg fra en ung pakistansk kvinne på si;D-sidene i Aftenposten.

 Pakistanske kvinner som har sex før ekteskapet, blir utstøtt av det pakistanske samfunnet og vil dermed ikke få seg en ektemann. Mens mennene kan ha vært i forhold med så mange de ønsker, uten at det blir en stopper for dem. Folk har den tankegangen, og det er noe jeg selv kan bekrefte som et medlem av denne delen av samfunnet.

Noe etniske nordmenn ikke ser, er moralpolitiet som omringer oss. Deres øyne følger oss hvor enn vi går.

Lever uten frihet

Jeg mener at pakistaneres verste fiender er pakistanere selv. Man ødelegger for hverandre og henger seg for mye opp i hva andre vil tenke eller mene.

Ærebegrepet blir misbrukt i vår kultur, og er noe menn bruker for å kontrollere kvinnene sine. Å la dem tro at de velger det selv, når de egentlig ikke har noe valg. Kvinner, spesielt muslimske kvinner fra asiatiske og afrikanske land, lever et liv uten noen form for frihet, men mange tror at de har valgt det selv.

Jeg skulle ønske vi var mer åpne. Jeg skulle ønske vi kunne se på alle mennesker som mennesker og ikke bare se på hverandres hudfarger og la dette skille oss. Vi er tross alt like innvendig. Vi er laget på samme måte.

http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Dratt-mellom-to-kulturer-6915959.html

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂