Sakset/Fra hofta

I min barndom i Groruddalen husker jeg at det satt fulle menn i enkelte skogholt og parklignende områder. Våre foreldre oppfordret oss til å ikke oppsøke disse mennene. Med god grunn kan man si at fulle menn ikke var noe godt selskap for unge gutter. Alikevel var det noe harmløst over disse mennene, vi fikk tomflasker som vi pantet, og det kunne også hende at de fortalte oss en skrøne når vi passerte dem på vei til butikken. De fulle mennene forhindret ikke overnattinger i telt på grøntarealene mellom blokkene. Å sove i telt var den optimale sommernatten for unge gutter. Slik kunne barndommen fortone seg før personran, voldelige overfall og overfallsvoldtekter ble en del av hverdagslivet i Oslo. For all del, det kan tenkes at tidligere tiders mer idylliske tilværelse ennå lever i deler av Oslo. Det er allikevel en merkelig opplevelse å lese intervjuet med Erik Solheim i Aften 2.mai hvor han påpeker hvordan verden går fremover.

– Da jeg var guttunge, lekte vi ikke på St.Hanshaugen. Vi fikk høre at det var litt farlig her med fulle menn og sånn. Nå er det en fantastisk oase. Så det er ikke sånn at alt var bedre før. Det aller, aller meste er bedre nå. Det går fremover, sier den avgåtte miljø- og utviklingsministeren Erik Solheim.

Intervjuet sto å trykk i Aften 2.mai.