Nytt

Taliban-milits har i morgentimene i dag gått til en rekke koordinerte angrep i og utenfor Afghanistans hovedstad Kabul. Blant målene var parlamentet og andre offentlige bygninger, NATO-hovedkvarteret og andre militære mål samt utenlandske ambassader og Kabul Star Hotel. Minst 24 mennesker er rapportert drept i angrepene, som har funnet sted både med raketter og selvmordsbombere.

Taliban har påtatt seg ansvaret for det hele, og deres aksjon kommer etter at de i forrige uke hadde varlset en ny offensiv i landet, hvor det ikke har forekommet noe lignende på over et halvt år.

Aksjonen finner sted på et særdeles ugunstig tidspunkt for vestmaktene, som er i ferd med å trekke seg ut av landet mens amerikanerne i mellomtiden har forhandlet med den islamistiske terrororganisasjonen. Ved å angripe nå sender Taliban et budskap om at den vestlige kontrollen allerede er i ferd med å glippe, og at de står klare til å overta. En snarlig tilbaketrekning kan således virke som en ydmykelse.

 

BBC: Taliban launch raids on Kabul and other Afghan targets