Nytt

Audun Lysbakken varsler at han går av etter at det er funnet flere nye meldinger i jenteforsvarsaken. Han stiller seg til disposisjon for partiet, hvis de vil han han.

Alt er dermed i det uvisse. Lysbakken går, og sier det er opp til landsmøtet om de vil velge ham som leder. Det er en dramatisk utvikling.

Det er bare noen dager siden Lysbakken avviste muligheten av at han kom til å trekke seg og han forsikret at han gledet seg til å bli partileder. Nå er alt åpent.

På en pressekonferanse mandag sto Lysbakken frem og forkynte sin avgang:

 

– Jeg bestemte meg på fredag for å gjøre opp status. Da jeg så hvor mye som dukket opp. Da så jeg at det kan jeg ikke stå inne for. jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Da er det naturlig å ta konsekvensen.

Nye dokumenter

På en pressekonferanse mandag ettermiddag la Lysbakken frem 11 eposter og tre tektsmeldinger som, ifølge statsråden, er relevante for saken.

I dokumentene kommer det frem at Lysbakken ble orientert om at Sosialistisk Ungdom var blant søkerne til selvforsvarspengene gjennom en tekstmelding fra statssekretær Kirsti Bergstø.

– Verken Kirsti eller jeg har husket denne tekstmeldingen.
Jeg burde naturligvis ha reagert. Dessverre gjorde jeg ikke det. Og jeg var ikke inne i saken på senere tidspunkt, sier Lysbakken.

 

 
Lysbakken går av som statsråd