Nytt

Skadeverk mot biler er ikke et ukjent fenomen i Groruddalen. Bilbrann er antagligvis den mest kjente metoden. Det nye året ble innledet med omfattende skadeverk mot biler som sto parkert i Lindebergåsen. Politiet mener det mer enn hærverk.

Totalt åtte biler ble skadet da gjerningsmennene gikk amok med slagvåpen på en parkeringsplass i Lindebergåsen. Trolig dreier det seg om mer enn bare hærverk.

Jourhavende etterforsker på Stovner forteller at gjerningsmennene har brukt slagvåpen, trolig en øks i angrepet på bilene.

– Lykter, ruter og dører har fått gjennomgå, forteller etterforskeren, som ikke vil ha navnet sitt på trykk.

Ramponeringen av bilene viser hvordan uskyldige folk blir ofre kriminelle handlinger, og hvordan boligmiljøer gjøres utrygge. Gjerningsmennene var mest sannsynlig ute etter å ramme bilen til en bestemt person. De ramponerte syv biler i tillegg for å dekke over den ene bilen.

Pålitelige kilder Akers Avis Groruddalen har snakket med forteller at angrepet var rettet mot én beboer i Lindebergåsen og at de syv andre bilene som ble skadet kun var for å dekke over den ene bilen. Bilen til mannen angrepet var rettet mot, en nyere Mercedes eller BMW, ble langt hardere skadet enn de øvrige bilene som sto på den fredlige parkeringsplassen lengst inn i Lindebergåsen.

Styrelederen i borettslaget hvor angrepet mot bilene ble gjennomført, savner den tette kontakten med politiet som var for noen år siden.

Styreleder Lurås forteller at dette ikke er første gang biler har blitt utsatt for hærverk på parkeringsplassen.

Tidligere hadde borettslaget et tettere samarbeid med politiet. Slik skulle han ønske det fremdeles var.

– Tidligere var politiet veldig flinke til å følge oss opp og de informerte oss dersom det var ting på ferde i borettslaget. Nå vet vi ingenting mer, men jeg synes det er innmari trist at slike ting skjer i bomiljøet vårt, understreker han.

Et kort sammendrag av diverse hendelser i Groruddalen i 2011 kan leses i linken under. Enkelthendelser eller et mønster?

https://www.document.no/2011/11/groruddalen-negative-enkelthendelser-eller-et-monster/

http://www.groruddalen.no/biler-knust-med-oeks.5005100-77747.html