Innbruddstyver herjer rundt om i det ganske land. Denne uken har vi bl.a. i Hamar Arbeiderblad kunnet lese om flere innbrudd i Hamar og omegn.

Groruddalen slipper heller ikke unna, og situasjonen er såpass alvorlig at politiet ber folk om å være på vakt. Det er blokkleiligheter som er mest utsatt for innbrudd. Tradisjonelt er det eneboliger som i hovedsak blir besøkt av innbruddstyver.

Boliger i Kristins vei, Økern Torgvei, Lindebergåsen, Jerikoveien, Stovnerfaret, Sinsenveien, Furuset Allé og Trondheimsveien har alle fått besøk av innbruddstyver de siste ukene. Nå er politiet på jakt etter gjerningsmennene.

–  Vi responderer kvikt når vi får meldinger om innbrudd, og da sender vi enten patruljer eller en åstedsgransker for å sikre spor. Vi har fokus på disse sakene, sier stasjonssjef på Stovner politistasjon, John Roger Lund.

Han opplever de siste ukene som en oppblomstring på innbruddsfronten. Politiet er ikke sikre, men de mener at det er flere bander som opererer uavhengig av hverandre. Tyvene har brutt seg inn i alt fra eneboliger til leiligheter i blokker.

–  Tidligere gikk tyvene ofte målrettet mot dyr elektronikk, som PCer og TVer, men slik er det ikke lenger. Vi ser at de tar for seg smykker og kontanter, forteller Lund.

–  Vi synes det er spesielt at de fleste innbruddene skjer i blokkleiligheter. Tidligere har eneboliger vært mer utsatt.

 

http://www.groruddalen.no/slik-ser-det-ut-etter-tyvenes-herjinger.5318836-77747.html