Det har vært en rekke innbrudd. Husene blir sjekket om det for tiden er noen hjemme. Gull, sølv, smykker, penger og mat er det som tyvene forskyner seg med.

De siste ukene har det vært en rekke innbrudd i Innlandet. Felles for mange av innbruddene er at politiet har funnet små lapper festet i de berørte husenes inngangsdører. Det skriver Oppland Arbeiderblad i lørdagens papirutgave.

Ifølge Vestoppland politidistrikt er det oppdaget lapper som er kilt inn mellom dør og dørkarm. Årsaken skal være at tyvene vil sjekke om det er noen hjemme. Politibetjent Ola Kolbjørnshus forklarer framgangsmåten:

– Hvis noen ringer på og ingen responderer, stikkes en lapp inn ved døra. Dersom man venter til natten og lappen fortsatt er der, er det en klar indikasjon på at ingen har gått inn eller ut av boligen, sier han til OA.

Politiet mistenker at det er folk fra Øst-Europa som står bak innbruddene.

Politiet tror det er de samme tyvene som står bak de siste ukenes innbrudd i blant annet Gjøvik og Lillehammer. I tillegg til lappene i dørene, har tyvene i alle tilfellene vært ute etter gull, sølv, smykker, penger og mat.

– Vi tror det har noe med utenlandske personer å gjøre, basert på vitneobservasjoner av kjøretøy fra Øst-Europa.

 http://h-a.no/nyheter/innbruddstyver-merker-tomme-hus-med-lapper#sthash.ZI1sRRfL.dpuf

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂