Akers Avis skriver fredag 29. november om innbrudd i Groruddalen. Så langt i november er det anmeldt 20 innbrudd i Groruddalen, noe som bringer saken til avisens forside.

Avslutningen på artikkelen gir en pekepinn på hvem som ofte står bak innbruddene. Det er ikke alltid det er vinningskriminelle med norsk statsborgerskap som herjer i boligene våre. Politioverbetjent Geir Ellefsen uttaler seg ganske klart om saken.

De tyve innbruddene i november har hovedsaklig skjedd på Årvoll, Tonsenhagen, Haugerud, Høybråten og Haugenstua, opplyser politiet.

Politioverbetjent Geir Ellefsen på vinningsgruppa ved Majorstua politistasjon jobber tett med boliginnbrudd. Han forteller at disse sakene ofte kommer i bølger.

–  I fjor hadde vi svært mange innbrudd i Groruddalen, men da en gruppe med fem rumenere ble pågrepet, ga det seg. Det er ofte få personer som står bak svært mange saker, forteller han.

Politiet mener det er to grupper som står bak brekkene: Norske vinningskriminelle og omreisende bander fra utlandet.

–  Det finnes mennesker som kommer til Norge utelukkende for å begå kriminalitet. Når vi klarer å pågripe dem for et forhold, rulles det gjerne opp en rekke saker og da stilner bølgen igjen, sier Ellefsen.

 

http://www.groruddalen.no/glem-paasken-hoeysesongen-er-naa.5355449-77747.html 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂