Saken skal opp i Oslo tingrett 11. mai. Foto: Øyvind Thuestad.

En 35-årig kvinne er tiltalt for falsk anmeldelse av en rekke truende og rasistiske meldinger, hærverk og ildspåsettelse mot sin egen bolig i Oslo. Til politiet sa hun at hun mistenkte en navngitt nabo, men ifølge tiltalen skrev hun alle meldingene selv.

«Aisha» skal ifølge tiltalen ha tagget fiendtlige og rasistiske utsagn på vinduet sitt i borettslaget hun bodde i syv ganger mellom februar og desember 2018.

35-åringen skal også to ganger ha arrangert forsøk på ildspåsettelse utenfor sin egen bolig.

Meldingene begynte å dukke opp i februar for to år siden. Fra tiltalen:

Natt til søndag 25. februar 2018 skrev hun ‘JÆVLA SVARTING’ med maling eller lignende væske på vinduet sitt i borettslaget der hun bodde. Hun ringte deretter til politiet og anmeldte taggingen.

Natt til søndag 15. april 2018 i [adresse] i Oslo skrev hun ‘IS’ og ‘STIKK’ med spraymaling på vinduene sine i borettslaget der hun bodde. Samme morgen ringte hun til politiet og anmeldte taggingen, som hun mente var rettet mot henne.

Natt til fredag 17. august skrev hun ‘STIKK’ med spraymaling på vinduet sitt i borettslaget der hun bodde. Lørdag 18. august ca. kl. 01.40 i [adresse] i Oslo ringte hun politiet og fortalte at hun så en person luske rundt utenfor det samme vinduet. Da politiet ankom leiligheten, fortalte hun at hun var blitt utsatt for tagging mot vinduet sitt natten før.

Fredag 31. august 2018 ca. kl. 00.30 i [adresse] i Oslo tente hun på avispapir over et steinbed utenfor vinduet sitt i borettslaget slik at det oppsto tilløp til brann. Hun sa til politiet at hun var redd handlingen var utført av en person som ville henne vondt og viste til at noen tidligere hadde tagget rasistiske ytringer på vinduene hennes.

Søndag 16. september 2018 ca. kl 02.30 tente hun på en flaske med brennbart innhold utenfor vinduet sitt i borettslaget der hun bodde slik at det oppsto tilløp til brann. Hun meldte fra til politiet om en påsatt brann og sa til patruljen som kom til stedet at hun var redd fordi hun trodde noen som var ute etter henne sto bak handlingen.

Natt til torsdag 11. oktober 2018 i [adresse] i Oslo skrev hun ‘VI VIL IKKE HA DEG HER!’ med spraymaling på vinduene og ytterveggen sin i borettslaget der hun bodde. Hun tok kontakt med politiet for å anmelde taggingen og fortalte til patruljen at hun var blitt utsatt for lignende handlinger tidligere.

Lørdag 3. november 2018 ca. kl. 01.30 i [adresse] i Oslo skrev hun ‘DU SKAL DØ ISLAMIST’ og tegnet et hakekors på vinduet sitt i borettslaget der hun bodde. Hun ringte politiet for å anmelde taggingen og fortalte at hun var redd som følge av hendelsen.

Onsdag 7. november 2018 kl. 04.20 i [adresse] i Oslo skrev hun ‘DU SKAL DØ’ med spraymaling på vinduet sitt og vekket dermed mistanke om at hun var utsatt for en straffbar handling.

Fredag 7. desember 2018 mellom kl. 15.15 og 17.15 i [adresse] i Oslo skrev hun ‘FITTE’ med spraymaling på vinduet sitt og vekket dermed mistanke om at hun var utsatt for en straffbar handling

«Aisha» har overfor politiet kastet mistanke mot en navngitt kvinnelig nabo for å ha tagget «IS» og «STIKK» på vinduet hennes i april 2018. 16. september sa hun i politiavhør at hun mistenkte samme navngitte kvinne for branntilløpet som hadde skjedd samme natt.

For dette er hun tiltalt for falsk forklaring og falsk anklage etter straffelovens § 224 med en strafferamme på ett år.

For taggingen og branntilløpene er hun tiltalt etter straffelovens § 225, anklage om oppdiktet straffbar handling, med strafferamme på ett år.

I tillegg er 35-åringen tiltalt for skadeverk etter straffelovens § 351, også den med en strafferamme på ett år.

Saken kommer opp for Oslo tingrett 11. mai.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.