Nytt

En rekke nyhetskilder melder om flere døde og sårede etter at en bombe eksploderte under julemessen i den katolske St. Teresa-kirken i utkanten av Nigerias hovedstad Abuja. Nigeriansk redningspersonell opplyser at det ikke fantes nok ambulanser for å komme de sårede til unnsetning.

Nigeria er delt mellom det kristne sør og det muslimske nord, og den nordlige delen av landet har i det siste vært åsted for tallrike terroraksjoner og trefninger mellom regjeringsstyrker og den islamistiske terrororganisasjonen Boko Haram. Men de færreste hadde ventet at hovedstaden skulle rammes på denne måten.

Det er i skrivende stund ingen som har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, men det er vanskelig ikke å mistenke Boko Haram, som tidligere har stått bak en selvmordaksjon mot FN-hovedkvarteret i den nigerianske hovedstaden som kostet 24 mennesker livet.

 

Telegraph: Church in Nigerian capital Abuja hit by explosion
Telegraph: Clashes in Nigeria leaves more than 60 dead