Et vitne har observert minst nitten døde etter bombeeksplosjonen i St. Teresa-kirken i utkanten av Nigerias hovedstad Abuja. Samtidig meldes det om enda en eksplosjon i en annen katolsk kirke i Jos. En regjeringstalsmann opplyser at denne eksplosjonen fant sted etter skuddvekslinger hvor en politimann skal ha blitt såret.

En talsmann for terrororganisasjonen Boko Haram har ellers foralt til France Presse at angrepene som i det siste har funnet sted lenger nord i landet, var for å hevne deres «brødre som ble drept av sikkerhetsstyrkene i 2009». Han la til at Boko Haram vil fortsette sin krigførig inntil Nigeria — Afrikas folkerikeste land med 160 millioner innbyggere — blir en islamsk stat.

 

Corriere della Sera: Terrore in Nigeria, bombe contro due chiese cattoliche durante la messa di Natale