Norge står samlet i sjokk og sorg etter terrorangrepet som etterlot minst 93 drepte. Spørsmålene om hvordan dette kunne skje, og hvorfor terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik ikke ble oppdaget er mange.

Våre tanker går først og fremst til de som er direkte rammet og deres pårørende. Når vi likevel ikke har kunnet stanse opp og ta det ufattelige inn over oss, skyldes det at norsk presse har vært raske til å peke på oss ifb med Breivik, og pågangen fra hjemlig og internasjonal presse er og har vært stor. Det eksisterer også et visst trusselbilde som følge av pressens uthevelse av document som et slags arnested for Breivik. Dette er en feilaktig fremstilling, som ikke desto mindre har avstedkommet store mengder hatpost og trusler.

Samtlige innsendte innlegg og e-poster som inneholder trusler og øvrig hatpost vil bli oversendt til politiet i løpet av de nærmeste dagene.

Vi har av flere grunner valgt å stenge kommentarfeltet inntil videre. Nasjonen befinner seg i en meget alvorlig situasjon, og alle er dypt rystet. Dette passer svært dårlig med de stemningssvingningene som ofte preger nettdebatter. Folk har svært forskjellige utgangspunkt, og innlegg kan lett få en form som oppleves som provoserende. Dette er ikke en tid for provokasjoner. Vi forstår at mange har mye på hjertet i denne vanskelige tiden, men vi har dessverre ikke ressurser til å håndtere kommentarfeltet i tillegg til de andre oppgavene vi står overfor. Vi trenger tid til å områ oss, for så å gjennomgå og utarbeide retningen for både document som sådan og kommentarfunksjonen.

Den grusomme tragedien som har rammet landet vårt kaller oss alle til sorg, ettertanke og refleksjon.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂