Feature

Det svenska nyhetsprogrammet Rapport fanns igår på plats vid en demonstration i Libyens näst största stad Benghazi där tusentals oppositionella i den hårt trängda libyska motståndsrörelsen hade samlats. Med talkörer och plakat på engelska vädjade man återigen till väst om att införa en flygförbudszon över Libyen för att få stopp på Gaddafis brutala luftangrepp på den egna befolkningen.

Bland de snabbt förbiflimrande filmbilderna från demonstrationen kunde man under någon bråkdels sekund se flera plakat som inte bara vände sig mot den egna diktatorn, utan också passade på att demonisera Israel. Vi kan sålunda konstatera att motståndsrörelsen och Gaddafi inte är oense i alla frågor. I arabvärldens diktaturer finns uppenbarligen något som alltid tycks kunna förena förtryckare och förtryckta – det outsläckliga hatet mot mellanösterns enda demokrati.

Les også

-
-
-
-
-