ICA-kjeden selger israelsk honningmelon for tiden. Den er jo deilig å spise au naturel, men kan også styles til å bli enda mer fristende. Her er oppskrift på en marinert salat:
1 stk honningmelon
2 ss sesamfrø
2 ss sesamolje
1 ss solsikkeolje
1 ts finhakket rød chili
2 ss revet ingefær
1 ts mild honning
1 stk lime, saften av
2 neve rucolasalat
frisk koriander
Begynn med marinaden. Rist sesamfrøene lysebrune i en tørr stekepanne. Tilsett sesam- og solsikkeolje. Dra panna vekk fra varmen og ha i chili, ingefær, honning og limesaft. Skjær vekk skallet på melonen og del fruktkjøttet i biter. Ha melonen i en bolle og hell over marinaden.
Skyll salaten i kaldt vann. Anrett den på tallerkener og legg på melonen. Topp med frisk koriander.
(Oppskriften er hentet herfra)