Feature

Omar Suleiman har en lite misunnelsesverdig oppgave. Han skal tilrettelegge for en overgang til et mer demokratisk styre. Han skal sørge for stabilitet, og samtidig imøtekomme utålmodige ønsker om forandring – så snart som mulig. Prosessen må ta tid. Vil Suleiman ha backing fra EU og USA? eller vil Vesten tvertimot presse på for at ting skal gå fort? Det kan få katastrofale følger.

Ett hovedkrav er at unntakstilstanden må heves. Det lyder som et rimelig krav. Den har vært en sovepute.

VG viser sin populistiske, værehanejournalistikk lørdag når de i en oversikt over spillets aktører, karakteriserer Suleiman, først med at han styrte etterretningstjenesten med «jernhånd», (klisje), og at underordnede rent bokstavelig brukte denne mot folk regimet ikke likte. Nye klisjeer:

Analytikere hevder at Sueliman har sittet på fanget til USA og Israel. Det skal være han som inviterte CIA til å fly terrormistenkte til Egypt for å foreta avhøret av dem der, ikke overraskende har Suleiman et like frynsete rykte hos menneskerettsgrupper som han er Vestens yndling som han er Vestens yndling og en mann som kan sørge for stabilitet i Egypt og business as usual.

Nei, det var ikke Klassekampen som formulerte seg slik, det var VG.