Nytt

Ulf Nilson krysset en grense med sin kommentar om at Sverige er en nasjon som er opptatt med å utslette seg selv. Slikt får man ikke skrive. Da melder kravene seg om utvisning og brunstemplingen er garantert.

De som ønsker Nilson ut av avisspaltene ser ikke noe betenkelig i det. Det er slik systemet fungerer og slik det bør være. At det i seg selv kan være risikabelt streifer dem ikke. Spørsmålet går heller andre veien, via Dagen Mediers journalist, til Nilson: -Du er ikke redd for å skjerpe motsetningene i samfunnet?

Det er merkelig at det samme spørsmålet aldri rettes til de som vil ha Nilson utestengt fra avisspaltene. Går man over en grense får man ta konsekvensene. At det skulle kunne «reta upp» andre mennesker hører ikke med til kalkylen. Selv om det ikke er særlig vanskelig å bevise.

Men da kan man anvende termen «høyreekstremn». Nilson kan gå til sine venner på Politisk Inkorrekt, der hører han hjemme. Der kan han krype rundt i den brune gjørma.

At en slik ordbruk og behandling av en dyktig, erfaren journalist kan komme til å øke motsetninger og trykket i samfunnet, er ikke på horisonten.

Men det betyr jo ikke at det ikke virker slik likevel. I det minste er det viktig å se parallellen.

«Det har länge varit obegripligt varför spaltutrymme ges åt Ulf Nilson. Kan han inte skriva på Politiskt inkorrekt, som sina meningsfränder?”, twittrar Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan.

Johan Wirfält, chefredaktör för Rodeo: «Ulf Nilsons rader om «pursvenskar» bör vara bland det brunaste en svensk journalist tillåtits skriva sedan 30-talet. Någon form av gräns har passerats i och med publiceringen av Ulf Nilssons krönika i dagens Expressen. Ska bli intressant att se följderna».

Ulf Nilson försvarar sin text och avfärdar Johan Wirfälts kritik.

– Det är en oerhört löjlig kommentar, att jämföra det här med någon slags nazism. I texten för jag ett statistiskt resonemang som utan tvekan är riktigt. Jag antar att man har rätt att föra fram fakta, säger Ulf Nilson, till dagensmedia.se.

Tror du inte att texten spär på eventuella motsättningar i samhället?

Expressens Ulf Nilson försvarar krönika om «pursvenskar»