Rundt 20 albanere er pågrepet i en aksjon mot personer med falsk identitet. Aksjonen mot over 40 adresser i Oslo ble ledet av utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt i samarbeid med Utlendingsdirektoratet (UDI), Politiets utlendingsenhet og Skatt øst. Også to utviste irakere ble pågrepet:

– Oslo politidistrikt har siden 2008 etterforsket et kriminelt albansk miljø som nå omfatter over 400 utenlandske borgere med falske identiteter. De utgir seg for å være borgere av EU-land for å nyte godt av de rettighetene som gjelder i forhold til å ha lovlig opphold i Norge. Miljøet er særlig knyttet til bygg- og anleggsbransjen i Oslo, sier politiinspektør Bjørn Vandvik ved utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bakgrunnen for aksjonen er at Skatt øst for litt over en måned siden leverte 105 anmeldelser mot folk som skal ha brukt falsk identitet i forbindelse med mistenkt kriminell virksomhet som fiktiv fakturering og momssvindel. Leder for skattekrimenheten i Skatt øst, Jan-Egil Kristiansen, sier han er glad for at politiet reagerte raskt på anmeldelsene.

TV2: Storaksjon mot folk med falsk identitet