Politiet gjennomførte flere aksjoner i høst i Västmanland, Gävleborgs län og Uppsala län. 72 personer er blitt avhørt, og 62 av disse ble satt i varetekt.

Antallet anmeldelser som gjelder overgrepsmateriale har økt markant, ifølge politiet i region Mitt, som omfatter de tre regionene. Derfor har politiet lagt ned store ressurser.

– Vi måtte gjennomføre en slik aksjon for å få tatt unna noen av anmeldelsene. I min etterforskningsgruppe er vi ikke så mange til å ta denne typen krafttak. Alle i region Mitt har vært involvert på ett eller annet vis, sier Emma Vangstad, som leder etterforskningsgruppen for nettrelaterte overgrep mot barn i politidistriktet.

Det er gjort førstegangsavhør av de 62 som ble pågrepet, men alle er siden satt fri. Det er tatt beslag av PC-er, telefoner og harddisker, som skal gjennomgås før en ny runde avhør, skriver TT.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.