Stadig nye oppdrag for svensk politi, her fra Gøteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Det er ikke bare eksplosjoner som ryster Sverige i disse dager. I Halland-regionen ble det anmeldt fire voldtekter sist helg. Landet har en svært høy forekomst av voldtekter, i fjor var tallene 23 i snitt per dag.

Samnytt skriver om saken fra Halland, en region beliggende sør for Göteborg, vest i Sverige:

Fyra stycken våldtäkter på en och samma helg är inget man är van vid i Hallands län. Än så länge är bara en person gripen.

Det var under natten mellan fredag och lördag som tre våldtäkter anmäldes, och natten mot söndag anmäldes ytterligare ett våldtäktsfall.

— Det sker en avrapportering, så vi har ganska lite uppgifter i det ärendet. Vi behöver samla och säkra bevis och det vi gör är att vi har tekniker på plats. En brottsplatsundersökning sker just nu, säger Peter Erlandsen, jourhavande förundersökningsledare på utredningsjouren i Halland, till Hallands Nyheter.

Erlandsen fortsetter, og forteller at ofrene har vært til undersøkelse på sykehus og at politiet arbeider med å oppklare sakene:

—Sedan jobbar vi med förhör och kringuppgifter som kanske kan leda oss vidare.

De anmeldte voldtektene har funnet sted i løpet av to døgn i Kungsbacka, Varberg, Halmstad og Falkenberg. Dette er tall som overgår hva man noensinne har opplevd på disse trakter før:

Något liknande säger sig jourhavande förundersökningsledare Jens Christensen aldrig ha varit med om tidigare.

Om de ulike tilfellene av voldtekt skriver Samnytt:

Två av våldtäkterna ska ha skett av en gärningsman som var helt okänd för brottsoffren. Enligt polisen skedde våldtäkten i Falkenberg i ett fordon och i Varberg ska händelsen ha skett utomhus.

I övrigt ska det inte finnas några kopplingar mellan överfallen.

Sverige er et land med svært høy forekomst nettopp av voldtektsforbrytelser. HRS omtalte de nyeste tallene i en artikkel i  januar i år:

*Anmeldte voldtekter gikk opp 6 prosent i 2019, til 8.350.

*Dette er 23 anmeldte voldtekter per dag.

*Anmeldte voldtekter mot kvinner (18 år eller eldre) økte med 443 lovbrudd (+ 10 %) til 4.670 anmeldte lovbrudd sammenliknet med 2018.

*Anmeldte voldtekter mot menn (18 år eller eldre) økte med 67 lovbrudd (+ 35 %) til 260 anmeldte lovbrudd sammenliknet med 2018.

HRS beretter videre at barn er en sterkt utsatt gruppe for denne typen overgrep i Sverige:

*De anmeldte voldtektene av barn (0-17 år) lå uforandret på – hold deg fast – 3.410 anmeldte lovbrudd. Det betyr at det anmeldes 9 voldtekter av barn per dag.

*Anmeldte seksuelle overgrep lå på totalt 9.730. Blant kvinner 18 år og eldre, til sammen 5.290 anmeldelser i denne alderskategorien, en økning på 5 prosent fra 2018.

Det er heldigvis ikke alltid overgriperne får det de er ute etter, les også: 

Mislykket voldtekt i Sverige: Gjerningsmann fikk seg et hardt kne i skrittet

 

Høsten er lesetid, kjøp de beste bøkene hos Document:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂