Svensk politi står mer eller mindre maktesløse i møtet med voldtektsbølgen. 

Kriminaliteten i Sverige kan synes mer eller mindre ute av kontroll. En av de kategoriene som øker mest, er voldtekt. Kun få saker oppklares, svenske kvinner virker å være «fritt vilt». Men heller ikke norske kvinner har grunn til å føle seg trygge.

Nesten daglig bringer svenske medier nye, stygge og opprørende historier om voldtekter. I hovedsak er det alternativ-mediene som bringer slike saker, men også de store mediene har etter hvert forstått at de ikke lenger kan late som om dette ikke skjer.

Her er et par eksempler fra de seneste par dager. Det er så man nesten ikke tror hva man leser:

«12-årig flicka lurades med till asylboende och våldtogs.

«En grupp män lurade med sig en 12-årig flicka till ett flyktingboende i Österåkers kommun där hon sedan våldtogs», skriver Aftonbladet.

Aftonbladet forteller videre:

«Flickan och en vän befann sig på ett köpcentrum när de stötte på «flera yngre män» som lurade dem att följa med till ett flyktingboende.

En misstänkt man som uppger sig vara 19 år greps natten mot fredagen. Han häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.»

Dette skal ha skjedd på torsdag denne uken.

Lørdag var det klart for nye oppslag, denne gangen i hovedstaden:

«Kvinna våldtagen på restaurang i Stockholm», skriver Fria Tider.

Avisen forteller videre:

«En kvinna våldtogs under lördagskvällen på en restaurang i Stockholm. Det skriver polisen på sin hemsida.»

Polisen får larmet vid ettiden på natten. En kvinna har utsatts för våldtäkt inomhus på en restaurang i bostadsområdet Sköndal i södra Stockholm. Enligt polisens presstalesman Eva Nilsson har våldtäkten inträffat tidigare under kvällen.

Det svenske politiet har åpenbart fått beskjed fra høyeste hold om å ikke «gå i detaljer» omkring disse sakene. Det kan muligens forstyrre det trivelige bildet noen ønsker å skape av «nya Sverige»:

«– Vi kommenterar inte våldtäkter i övrigt. Vi kommer höra målsäganden igen och eventuella vittnen, säger hon (politiets presseansvarlige, Eva Nilsson).

Ingen har ännu gripits för den misstänkta våldtäkten.»

Dette føyer seg inn i en endeløs rekke av tilsvarende hendelser, hver dag, hele året. Statistikkene for voldtekter i Sverige er uhyggelig lesning. Ikke minst er det skremmende å se utviklingen år for år. I 2018 kunne Document referere følgende (tall fra 2017-statistikken):

«7.230 voldtekter ble anmeldt i Sverige i fjor, en oppgang på ti prosent fra året før. Oppklaringsprosenten er nedslående: Første halvår oppklarte politiet åtte prosent av dem.

Voldtektene øker og oppklaringsprosenten går ned, og ikke bare i fjor; de siste ti årene har anmeldte voldtekter økt med 34 prosent».

Dette bygde på data fra svenske myndigheter:

«Brottsförebyggande rådet publiserte i dag den foreløpige statistikken over over anmeldt kriminalitet for fjoråret. Ikke bare voldtekter økte, kategorien sexuellt tvång økte syv prosent og anmeldte tilfeller av seksuell trakassering (sexuellt ofredande) økte med tre prosent.»

Ikke bare var tallene sjokkerende høye, de fleste vil trolig reagere på at politiet kun klarte å oppklare åtte – 8 –  prosent av sakene.

Men det går bare fra vondt til verre. Tallene for 2019 økte ytterligere. Svenske kvinner virker å å være utsatt for noe som kan minne om en slags systematisk forfølgelse.

HRS, ved Hege Storhaug, kunne oppsummere følgende fra Sverige i 2019:

«*Antall anmeldte voldtekter lå på hele 8.350 i fjor.»

*Anmeldte voldtekter gikk opp 6 prosent i 2019, til 8.350.

*Dette er 23 anmeldte voldtekter per dag.

*Anmeldte voldtekter mot kvinner (18 år eller eldre) økte med 443 lovbrudd (+ 10 %) til 4.670 anmeldte lovbrudd sammenliknet med 2018.

*Anmeldte voldtekter mot menn (18 år eller eldre) økte med 67 lovbrudd (+ 35 %) til 260 anmeldte lovbrudd sammenliknet med 2018.

*De anmeldte voldtektene av barn (0-17 år) lå uforandret på – hold deg fast – 3.410 anmeldte lovbrudd. Det betyr at det anmeldes 9 voldtekter av barn per dag.»

Heller ikke norske kvinner bør føle seg trygge og tilfredse med utviklingen på dette feltet. Selv om tallene per capita er vesentlig lavere enn i Sverige, peker pilene feil vei også her (tall fra 2018, referert av Forskning.no):

«I 2018 ble det registrert 2450 voldtekter her i landet, nærmere 15 prosent flere enn i 2016.»

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.