Natt til søndag ble nok en svensk ung kvinne voldtatt av en for henne ukjent gjerningsmann. Hun kunne gi et godt signalement til politiet. Men politiet ønsker ikke å videreformidle signalementet til avisene. Ingen er pågrepet i saken.

– Det är en ung kvinna som har blivit överfallen och våldtagen. Det är en fullbordad våldtäkt. Hon blev indragen på en innergård strax efter midnatt., säger Ewa Posner-Storm, jourhavande förundersökningsledare vid polisområdet Jämtland.

Voldtekten skjedde i Östersund og avisene rapporterte søndag morgen om overgrepet. Men det var lite om gjerningsmannen. Spekulasjonene var straks igang på Flashback Forum. Det kalles angivelig for Streisand-effekten som kort forklart går ut på at forsøk på å skjule, fjerne eller sensurere informasjon har den utiltenkte konsekvensen av at informasjonen spres i et enda høyere tempo på internett. Når folk føler at informasjon holdes fra dem, så øker motivasjonen for å finne ut mer og spre informasjonen.

Først nesten et døgn etter voldtekten gikk politiet ut med mer informasjon om gjerningsmannen:

2017-07-16 20:47, Övrigt, Östersund

Vittnesuppgifter/tips efterfrågas.

Den 16 juli mellan kl 00.30-01.10 skedde en överfallsvåldtäkt vid Köpmangatan 49 i Östersund. Gärningspersonen skall vara en man i ca 30-årsåldern och ca 170 cm lång. Mannen pratade med målsägaren på ett språk som hon ej förstod. Gärningsmannen höll för målsägarens mun under brottet. Polisen efterfrågar vittnen till händelsen. Tips kan lämnas via 11414.

Organisation

Polisen Jämtland

Han var 170 høy, rundt 30 år og snakket et språk hun ikke forsto.

Expressen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂