Flere ungdommer og barn er utsatt for grove overfallsvoldtekter i Malmö de siste månedene. Avisa Sydsvenskan vil ikke publisere signalement på en mistenkt voldtektsmann. Derimot publiserer man velvilligst et bilde av en sykkel.

Voldtektene er naturlig nok høyt prioritert av politiet, ikke minst fordi det er snakk om barn som ofre. I et av tilfellene ei jente på 14 år. Politiet har derfor etablert en spesiell etterforskningsgruppe, arbeidet er viktig også for å forhindre at gjerningsmannen/-mennene slår til igjen. En av tingene politiet gjør er å utarbeide et detaljert signalement.

Samfunnet reagerer når så grusomme ting rammer barn. Politiet satser mye på å oppklare slike saker og allmennheten forventer at man gjør alt som er mulig for å stoppe slike udyr. Men så er spørsmålet: hva gjør pressen? Svar: Pressen (les: Sydsvenskan) vil ikke videreformidle signalementet. Hvorfor? Hva kan ha høyere prioritet enn å hindre voldtekter mot barn? Svaret er ideologisk: Høyest prioritet har det å hindre at noen får feil ideer om hvem som begår overgrep mot svensker. Og enda verre: finner på å stemme på et parti vi ikke liker. Gud forby.

«Värdegrunnen»

Sydsvenskan gjør seg til latter, skjønt man vet jo ikke om man skal le eller gråte. Kanskje begge deler. Avisen er opptatt av å beskytte värdegrunnen, og på värdegrunnens alter ofrer man gjerne noen svenske tenåringsjenter. Så brutalt er det, avkledd alt utenomsnakk. Forkledd som toleranse og anti-rasisme er det nettopp dette det koker ned til: Man ofrer barn for å beskytte ideen om det harmoniske, multikulturelle samfunnet.

Hvem er mest grusom? Voldtektsmennene eller Sydsvenskan?

Mandag frigav politiet en etterlysning med et signalement på en gjerningsmann. Også et bilde av en hvit og rosa damesykkel fulgte med, samt en oppfordring til publikum om å komme med tips om noen kjenner igjen signalementet eller har opplysninger om sykkelen. Sykkelen er relevant i forbindelse med en overfallsvoldtekt mot en 14-årig jente i juli. Midt på lyse dagen gikk hun forbi Husiegårdens idrottsplats. Der ble hun dratt inn i et buskas og voldtatt. Den stakkars jenta var fullstendig knust etterpå kunne politiet fortelle.

– Vi går djupt in i alla delar av utredningsåtgärderna. Sådant tar tid, men vi ser nu att vi kan gå ut med uppgifter på den cykel som vi söker efter samt även det signalement som finns, säger Peter Hansson, som är angelägen om att komma vidare i ärendena, med tanke på allvaret i brotten.

Detaljert signalement

Politet publiserer et detaljert signalement – og et bilde av en sykkel. De ønsker tips som kan hjelpe dem i etterforskningen. På sin nettside skriver politiet:

”Gärningsmannen beskrivs som en man, 19-26 år gammal, 165-170 cm lång, stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike, mannen talade inte svenska.”

wvdhqpxq-55mlfb2takx9djorqy

Det signalementet får ikke Sydsvenskans lesere se. Avisen plukker ut enkelte deler av det:

”Det signalement polisen har är att han ska vara mellan 19 och 26 år och vara 165-170 centimeter lång”, skriver Sydsvenskan.

Avisen underslår politiets opplysninger om at gjerningsmannen har ”stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike” samt at ”mannen talade inte svenska”.

Derimot publiserer avisen bildet av sykkelen. Så det er nok et spørsmål om tid før den er arrestert.

– Ideologisk begrunnet

Debattøren og sosialøkonomen Tino Sanandaji har notert seg at Sydsvenskan sensurerer store deler av signalementet. På Facebook går han til voldsomt angrep mot avisen. Sanandaji mener sensuren er ideologisk begrunnet.

”Journalister har helt enkelt bedömt att allt som underminerar deras värdegrund saknar nyhetsvärde. Det är trots allt medias samhällsuppdrag att skydda allmänheten från fakta som journalister av ideologiska skäl inte vill rapportera. Vad är viktigast, att stoppa våldtäkt eller politisk korrekt censur?”

Er man redaksjonell medarbeider i Sydsvenskan vet man svaret.

 

Sydsvenskan: Polisen letar efter cykel som kopplas till våldtäkt

Nyheter Idag: Sydsvenskan i kritikstorm: Mörkar signalement på våldtäktsman som polisen jagar