Politiet i Malmø registrerer med interesse at den såkalte nye lasermannen ikke har skutt mot noen i den sterkt belastede bydelen Rosengård. Den ghettolignende bydelen er kjent for stadige uroligheter, og politiet mener at en skytter som er ute etter innvandrere ville vært spesielt interessert i stedet.

Men til tross for at Rosengård er en av få bydeler hvor det enda ikke er skutt mot tilfeldige ofre, er beboerne i bydelen naturlig nok redde og ungdommer patruljerer gatene. Ifølge politimester Bengt Hersler truer flere innvandrere nå med å skyte personer de mistenker kan være «lasermannen» som en ren reaksjon mot det som skjer i Malmø:

– Vi aner ikke hvorfor, men hvis han er ute etter innvandrere skulle man tro at Rosengård ville være et interessant sted for ham, sier Hersler.

Flere i moskeen stemte i da diskusjonen om folk bør ta saken i egne hender og starte sin egen etterforskning av mannen. Mange har et inderlig ønske om å stoppe skrekkmannen som herjer i den sørsvenske byen.

– Vi ønsker ikke at folk etterforsker saken på egen hånd, men at folk stoler på politiet. Vi er avhengig av publikum og trenger tips. Hva som helst kan hjelpe, sa han.

Han anmodet folk om å ringe politiet dersom de ser noen mistenkelige personer.

– Men hvis dere kommer over en skyteepisode eller ser noen som skyter, har dere muligheten til å pågripe gjerningsmannen på stedet. Alle har rett til å pågripe en person som begår en forbrytelse. Ring politiet og hold gjerningsmannen nede til vi kommer, anmodet Hersler.

Politiets teori er at gjerningspersonen bor i de sentrale delene av Malmö, men at han velger mål i de ytre bydelene. Politiet tror også at mannen opererer alene, og at han ikke er en del av et kriminelt miljø.

Dagbladet: – Alle har rett til å pågripe gjerningsmannen