Sakset/Fra hofta

En mann i 20-årene ble skutt og drept i Prinsdal natt til lørdag. Krimteknikere undersøker åstedet. NRK gjenga først politiets opplysninger om at «en mann med arabisk utseende var sett løpende fra stedet», men har i etterkant fjernet alle referansene til den mulige gjerningsmannens utseende. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Med hvitvaskingen av politiets informasjon etter drapet på en 21 år gammel mann på Prinsdal natt til lørdag, setter NRK en ny standard for sine forsøk på å skåne det norske folk for virkeligheten. Resett avdekker at statskanalen har slettet politiets etterlysning av «en person av arabisk utseende løpe fra stedet».

Saken er fortsatt ikke oppklart, og selv om NRKs hvitvasking kanskje ikke direkte hindrer publikum i å komme med tips, så er den i hvert fall ikke til hjelp i å oppklare denne forbrytelsen.

Det var Resett som avdekket hvitvaskingen:

– Bevæpnet politi lette i rundt halvannen time etter en gjerningsmann som de mistenker står bak begge skadetilfellene i Prinsdal. Vitner har fortalt at han hadde på seg mørke klær, og ble sett løpende fra stedet, står det nå i NRKs oppdaterte artikkel.

For to timer siden kom NRK med en ny artikkel. Selv om tittelen indikerer at NRK ønsker å hjelpe – Politiet: Her løp gjerningsmannen etter Prinsdal-drapet) – gir de hverken familien eller politiet noen håndsrekning ved å nevne den mistenktes utseende.

– Familien ønsker selvfølgelig også at gjerningsmann fortest mulig pågripes av politiet, sier advokat Ince.

Forunderlig nok er også opplysningene om den antatte gjerningsmannens utseende også utelatt fra politiets pressemelding, som kom kl 12:43, i dag søndag:

Vi har observasjoner fra vitner om at gjerningspersonen løper nedover Nedre Prinsdalsvei i retning Kolbotn, og ønsker flere observasjoner av dette.

– Vi er interessert i alle observasjoner fra området rundt både før og etter selve handlingen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Det er samsvarende med saken som vi publiserte mindre enn en halvtime etter de fatale skuddene falt. Kl 00:36 natt til lørdag publiserte vi denne saken fra NTB: En person skutt på Holmlia i Oslo . Leser man litt ned i denne saken finner man politiets egne ord, gjengitt av NTB:

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket.

Er politiet i Oslo også med på hvitvaskingen?

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: