Sakset/Fra hofta

Gjerningsmannen hadde «blå øyne», ifølge Dagsrevyens nyhetsanker Rima Iraki. 

Politiet leter etter to «nordafrikanere» etter knivstikking i Oslo, men det får vi ikke vite av Dagsrevyens Rima Iraki. At en annen gjerningsmann hadde blå øyne, var derimot viktig.

Søndag kveld fikk vi et skoleeksempel på NRK Dagsrevyens selektive rapportering når det gjelder å gi signalement på gjerningsmenn.

Det var flere stygge volds-/overfallssaker i helgen, og i Dagsrevyens 19-sending kom disse to sakene rett etter hverandre: knivstikkingen i Storgata i Oslo, og saken fra Sandnes hvor en kvinne var blitt overfalt og truet med kniv.

Ingen medier gjorde noe stort poeng av at øyenvitner beskrev de to som løp fra åstedet i Storgata som svensktalende «nordafrikanere», men de rapporterte det ihvertfall. Hvilket faktisk er et poeng. Rima Iraki leste fra manuset sitt:

«Politiet jakter på to ukjente gjerningsmenn, men sier identiteten til de mistenkte er ukjent.»

Dagsrevyen hadde også intervjuet politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt:

«Vi er veldig interessert i observasjoner og tips av de personene som kan være gjort av publikum.»

Veldig interessert i observasjoner og tips, altså. I den forbindelse kunne det saktens vært nyttig for «publikum» å få kjennskap til signalementet, men nei. Det får vi ikke fra Rima Iraki, medavvikler Ingvild Bryn, vaktsjef Ann-Iren Finstad og redaktør Kyrre Nakkim.

Signalementet «nordafrikansk» står derimot å lese i en artikkel på nrk.no.

Neste sak på Dagsrevyens kjøreplan var om en ung kvinne som ble overfalt, slått og truet i Sandnes søndag.

– Kvinnen ble slått i ansiktet av ukjent gjerningsmann og truet med kniv. Det oppsto et basketak mellom de to, men kvinnen kom seg løs og fikk varslet politiet, opplyste operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt.

En alvorlig sak, bevares, men ikke av samme kaliber som knivstikkingen i Oslo: Tre ofre, hvorav en svevde mellom liv og død i mange timer etterpå.

Men nå er det av uransakelige grunner plutselig maktpåliggende for Rima Iraki og NRK å gi et fyldig signalement:

«Gjerningsmannen hadde på seg sorte klær, og en hettegenser og et tørkle foran munn og nese. Han beskrives som rundt 180 cm høy, med blå øyne.»

Blå øyne.

Her driver ikke statskanalen med journalistikk, men ren og skjær rasisme. De tror at NRK-seerne er så blåøyde at de ikke gjennomskuer kampanjejournalistikken.

Det skal de bli blå for.

 

***

NRKs cover-up-operasjon har pågått lenge:

NRK fører seerne bak lyset: – «To brødre fra Oslo» tiltalt for grov voldtekt og ran

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.