Svensk politi frykter en ny lasermann etter at tre menn av utenlandsk opprinnelse ble skutt og alvorlig skadet i Malmø i natt. For en av mennene er tilstanden fortsatt kritisk.
En 19 år gammel mann, som i følge politiet er et aktivt gjengmedlem, er pågrepet, mistenkt for skuddene mot to av nattens ofre. Politiet ser foreløpig ingen sammenheng med det tredje skuddofferet.

Ingen av ofrene er tidligere kjent for politiet.

Det har imidlertid vært hele 14 uoppklarte skuddepisoder i Malmø siden årsskiftet, og da langt de fleste ofrene er menn med innvandrerbakgrunn, frykter svensk politi at de har å gjøre med en ny lasermann som skyter tilfeldige ofre med utenlandsk opprinnelse:

Svensk politi tror nå de står overfor en sinnsforvirret person som går rundt og skyter på menn med innvandrerbakgrunn.

Klokken 20 i går kveld ble en 28 år gammel mann skutt i ryggen da han sto ved et leskur og ventet på bussen på Eriksfältsgatan i bydelen Nydala:

– Vi tror skuddet ble løsnat fra et buskas bak skuret. Han ble straks kjørt til universitetsklinikken i Lund, sier politiets innsatsleder Mats Attin til Aftonbladet.
– To nye ofre

Ved 01-tiden ble ytterligere to menn på 22 og 29 år skutt ned på åpen gate i Lindängen, ikke langt fra Nydala.

Begge mennene ble truffet i bena og den ene ble også truffet i magen. De kom seg selv til et sykehus som ligger i nærheten. I helgen ble en 47 år gammel mann med innvandrerbakgrunn skutt på mens han ventet på bussen i det samme området.

Flere av ofrene skal ha sett en rød lysstråle rett før skuddene, noe som tyder på at gjerningsmannen bruker laservåpen.

Fra sommeren 1991 til januar 1992 skjøt «lasermannen» John Ausonius totalt 11 personer i Stockholm og Uppsala. Et av ofrene døde, mens flere fikk livsvarige men. Samtlige av ofrene hadde utenlandsk bakgrunn. I 1994 ble Ausonius dømt til fengsel på livstid for ett mord, ni mordforsøk og ni ran. Han har blitt diagnostisert med dyssosial personlighetsforstyrrelse, og har bla mishandlet sine egne forsvarsadvokater under forskjellige ankebehandlinger.

Aftenposten: 14 menn skutt ned i Malmø

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂