Sakset/Fra hofta

Illustrasjonsfoto

Svenske politikere klarer ikke å danne regjering. I et land preget av grove ran, voldtekter og jevnlige skyteepisoder.

En helt vanlig fredag, i november, er dette noen av nyhetssakene som preger forsiden av svenske Aftonbladet.se:

Nella, 28, hittades mördad i tunneln: Slumpvis utvald

28-årige Nella ble myrdet og voldtatt på åpen gate i Fagersta i slutten av juli i år. «Det kunne ha vært hvem som helst, men nå var kvinnen på feil plass til feil tid,» sier aktor Fredrik Sandberg til Aftonbladet. Nella ble utsatt for kraftig knivvold mot halsen, og politiet kan bekrefte at det var ingen relasjon mellom Nella og den 28-årige mannen som nå står tiltalt for mordet på den unge kvinnen. Politiet kan også opplyse at gjerningsmannen voldtok kvinnen samtidig som hun ble myrdet. En tenåring er mistenkt for å ha deltatt i hendelsen.

Misstänkt våldtäkt utomhus

En person har blitt utsatt for en voldtekt utendørs i Norrtälje sent torsdag kveld. En kvinne har blitt overfalt og fikk selv varslet politiet. Ingen er pågrepet i sakens anledning.

Mann skutt med flere skudd i Uppsala

Torsdag kveld ble en mann skutt på ett torg i Uppsala av en maskert gjerningsperson. Mannen er ført til sykehus med alvorlige skader. «Han har blitt truffet av flere skudd,» sier Johan Thalberg, politiets pressetalsmann, til Aftonbladet. Ingen er grepet i saken.

Skottlossning i trapphus: Kulorna gick genom dörren

I Malmø kontaktet flere politiet etter høye smell inne i en trappeoppgang i 21.30-tiden torsdag. Da politiet kom til stedet, var det flere kulehull i en leilighetsdør. «Det var personer hjemme i leiligheten,» sier Rickard Lundqvist i politiet i Malmø til Aftonbladet. Dette var den andre skyteepisoden i Malmø torsdag. Tidligere på dagen ble det skutt inn i en leilighet, gjennom et vindu. Natt til fredag ble det igjen skutt mot en bolig i Malmø. Ingen personer er skadet i de tre skyteepisodene.

Brutala ligan rånade kvinna i hennes hem

Gjerningsmenn i gule arbeidsklær ranet en kvinne i hennes hjem i Nacka en onsdag formiddag i slutten av august. Kvinnen ble truet med våpen og bundet fast, før hun ble ranet i sitt eget hjem. Nå mistenker politiet at gjerningsmannen har slått til på nytt – og går derfor ut med et fantombilde av en av ranerne – over to måneder etter det brutale hjemmeranet.

Kvinnen i 30-årene satt på hjemmekontor da to menn trengte seg inn i boligen, truet henne med skytevåpen og tapet henne rundt håndledd og ankler. Mandag slo antakelig ranerne til igjen, mot en kvinne i 70-årene i Täby, som også ble bundet fast og ranet i sitt eget hjem av to menn i gule arbeidsjakker.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!