En familie våknet i natt av at ranere brøt seg inn i huset deres i Upplands-Bro. De to foreldrene ble bundet ved sengen og pappaen ble mishandlet. For andre gang på en uke er en barnefamilie ranet og truet i eget hjem i stockholmsområdet.

Ranerne tvang til seg familiens bil, en svært dyr BMW i 7-serien, og bilen later til å ha vært målet for ranet. Fra Albin Näverberg i stockholms­politiet kommer ingen beroligende ord:

– Tiderna förändras. Vi har det senaste dygnet på ett par ställen haft inbrott i villor fast att folk har legat och sovit i samma hus, säger Näverberg til Fria Tider.

– Förr sade vi till «Grannsamverkan» att busarna inte har OB (ubekvem arbeidstid, red. anm.), därför jobbar de dagtid. Folk är borta på jobb så då är folk inte hemma. Men, som sagt, tiderna förändras.

Familien på to voksne og to barn lå og sov da ranerne gikk til angrep ved to-tiden natt til fredag. Ranerne skaffet seg et visst forsprang på politiet, som først fikk melding halvannen time senere da de to som var bundet lyktes å ta seg løs.

– Då de var fastbundna tog det tid innan de kunde ta sig loss, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens ledningscentral til Expressen.

Pappaen i familien ble utsatt for «en hel del» vold, ifølge politiet. Det er satt i gang etterforskning om grovt ran og ulovlig frihetsberøving. Bilen ble i formiddag funnet av politiet og skal granskes for spor.

blalys

Dette er andre gang på en uke at en barnefamilie i Stockholmsområdet ranes i sitt eget hjem. Onsdag kveld tok to bevæpnede menn seg inn i en leilighet i Solna der de truet familien i en time. Mannen ble slått i ansiktet, og ranerne stjal gullsmykker og penger.

Aftonbladet skriver at det dreier seg om en familie med to små barn. Barna ble vitner til at mammaen ble truet med pistol. Da mannen kom hjem ble han slått i ansiktet med pistolen.

Foreløpig ser politiet ikke noen sammenheng mellom de to ranene, men undersøker muligheten for at det kan være en sammenheng.

– Det är ju ett liknande tillvägagångssätt så givetvis har vi det i minnet när vi utreder detta, säger Albin Näverberg.

Ingen er foreløpig pågrepet for de særdeles grove ranene.

Barnfamilj rånad och bundna i Upplands-Bro

Familj rånad i sin villa – bands fast i huset

Bröt sig in i villa och rånade barnfamilj i Stockholm inatt – polisen: «Tiderna förändras»

Barnfamilj rånad och hotad med pistol i hemmet