Svensk politi har hendene fulle, og ran er dagligdags. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Kriminaliteten i Sverige finner stadig nye ofre. Nå er det velbeslåtte meglere som får unngjelde. To ganger har meglere i Västerås blitt ranet, blant annet med skytevåpen og machete.

Den tilsynelatende ustoppelige ransbølgen i Sverige bare fortsetter. Det eneste som endres, er at stadig nye grupper rammes.

Nå har ranerne siktet seg inn på økonomisk velstående meglerne. I hvert fall har nettopp meglere vært ofre to ganger i løpet av kort tid, i byen Västerås. Det kan tyde på et mønster under etablering.

Aftonbladet omtaler saken:

En man har blivit rånad i ett bostadsområde på Hammarby i Västerås.

– Han har blivit hotad med att lämna ifrån sig värdesaker. Han har inte skadats fysiskt eller utsatts för handgemäng, säger Per Bjurström, RLC-befäl på polisen region Mitt.

Meglere og andre forretningsfolk bærer ofte kostbare armbåndsur, og dette har åpenbart ranerne fått med seg:

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en mäklare som blivit rånad på sin klocka och i samband med det blivit hotad med pistol och machete av två gärningsmän.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det i nuläget. Vi har en pågående insats och söker med flera resurser, säger Per Bjurström.

Nylig skjedde et påfallende likt ran i samme by, for bare noen uker siden. Også da var en megler offeret, og en svært kostbar klokke ble stjålet:

Ett liknande rån inträffade i centrala Västerås i början på september. Då blev en mäklare av med en Rolex värd 100 000 kronor, enligt Aftonbladets uppgifter.

Det foreligger så langt ingen nærmere opplysninger om gjerningspersonene. Denne typen ran faller i dag innunder en kategori for hverdagskriminalitet som det overbelastede svenske politiet normalt har liten kapasitet til å gå i dybden for å oppklare.

Ranerne finner seg ofre i alle lag av det svenske samfunnet, les også:

9-åring ranet av barnegjeng i Sverige

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.