Det har i media vært et stort fokus på ran og vold i Oslo sentrum. I www.dittoslo.no kan vi lese om brutale ran og vold den siste tiden. Hendelsene har funnet sted utenfor Oslo sentrum.

Forrige fredag ble en tobarnsmor utsatt for svært grov vold. Hun ble sparket i hodet og er livstruende skadet. Saken omtales som usedvanlig brutal.

Kvinnen og tobarnsmoren som ble sparket i hodet i Prinsdal fredag, er fortsatt livstruende skadet. Politiet ser svært alvorlig på saken.

PRINSDAL: – Dette preger nærmiljøet og oss som jobber med saken, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud om den usedvanlig brutalte voldsepisoden i Prinsdal fredag ettermiddag i forrige uke.

Motivet og hendelsesforløpet er fortsatt uklart. Men en mann i 30-årene sparket kvinnen i hodet. Mannen ble kort tid etterpå pågrepet, mens kvinnen ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader.

Tirsdag ettermiddag var hennes tilstand fortsatt svært kritisk.

Gjerningsmannen er pågrepet og innlagt på psykiatrisk avdeling.

Mannen er innlagt på en psykiatrisk avdeling. Han betegnes som svært syk. Han er siktet for grov legemsbeskadigelse.

Mannen er varetektsfengslet for fire uker. To av ukene er med brev- og besøksforbud.

Det skal ha vært gjort et forsøk på å avhøre ham tirsdag morgen, men det er uvisst om han lot seg avhøre da.

Eldre mennesker har vært utsatt for brutale ran i sine egne hjem.

Den falske hjemmehjelpen forsøkte å snakke seg inn, mens den gamle kvinnen prøvde å lukke døren. Men da satt den falske hjemmehjelpen foten imellom. Så presset hun seg inn, og tok tak i den gamle kvinnen, som ble beordret ned på en stol. Da den gamle forsøkte å reise seg opp, ble hun dyttet ned og holdt fast. En medhjelper av den falske hjemmehjelpen kom til, og ranet med seg smykker og verdigjenstander, før de begge forsvant.

Politiet går ut med signalementet av gjerningspersonene.

Signalemente på kvinnen er:; ca 40 – 50 år, normal høyde og kroppsstørrelse, boblejakke med hette, hvite eller lysegrå bukser. snakker gebrokkent, brunt hår og brune øyne.

Politiet opplyser om at de har fått flere lignende anmeldelser. Det er også en som utgir seg som rørlegger som er ute i samme ærend. Folk oppfordres til å ta forholdsregler.

Politiet forteller også om flere lignende anmeldelser, og advarer nå folk mot å slippe inn personer som utgir seg for å være hjemmehjelpere. Og særlig å være på vakt hvis hjemmehjelperne kommer utenom de faste avtalene.Politiet har også flere anmeldelser på en falsk rørlegger, som sier han skal inn å sjekke om alt er i orden . Mannen snakker svensk, tykk, lite hår på hodet, lyst kortklipt hår, litt måne og 170 – 180 cm høy, og ellers velkledd. Tips kan gis til Majorstua politistasjon.

http://dittoslo.no/nordre-aker/nyheter-nordre-aker/84-aring-brutalt-ranet-i-eget-hjem-1.6663808

http://dittoslo.no/nordstrands-blad/nyheter-nordstrands-blad/tobarnsmor-kritisk-skadet-etter-vold-veldig-stygg-sak-1.6663662

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.