Nok en psykotisk innvandrer har hørt indre stemmer som befalte ham å drepe. Denne gang ble det en tobarnsmor i Bodø. Iraneren hadde sluttet å ta medisinene sine. Han syntes han ble for fet.

iraneren som drepte tobarnsmoren Ann-Mari Solås i Bodø, skal for noen uker siden ha sluttet å ta de sterke antipsykotiske medisinene sine. Stemmer i hodet befalte ham å gå ut for å drepe, har han fortalt politiet.

43-åringen innrømmer å ha drept kvinnen, men erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap fordi han mener at han ikke var strafferettslig tilregnelig, opplyser mannens forsvarer, advokat Nils Aga.
..
Mannen er 43 år og opprinnelig fra Iran og kom til Norge som asylsøker i 1990. Han har bodd i Norge siden, og ble innvilget norsk statsborgerskap i 1998. Utover dette har ikke politiet tidligere kjennskap til ham.

43-åringen har tre ganger tidligere vært innlagt på psykiatrisk avdeling, siste gang i 2006, opplyser forsvareren hans.

I et timelangt avhør tirsdag ettermiddag innrømmet siktede åpent alt som hadde skjedd.

NTB har laget en oversikt over psykotiske som har begått drap på tilfeldige ofre de senere år. Samtlige gjelder utlendinger.

En mann er siktet for drapsforsøk etter at fem tilfeldige personer ble angrepet med kniv i Brugata i Oslo sentrum i slutten av oktober i år. Den siktede hadde hatt kontakt med psykiatrien tidligere. Ingen av ofrene ble livstruende skadd, men en ble stukket i halsen.

En mann fra Algerie ble dømt til 15 års fengsel for flykapring og drapsforsøk om bord i et Kato Air fly i september 2004. Flyet var bare sekunder fra å gå i bakken under innflyging til Bodø. Hålogaland lagmannsrett mente at mannen verken var psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

En norsk-somalisk mann ble dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha knivstukket og drept en 23-åring på trikken i Oslo i august 2004. Tre andre personer ble livstruende skadd.

En russisk mann som var blitt dømt til psykiatrisk behandling i Sverige, ble ved en feil skrevet ut og rømte til Oslo. I desember 2003 stakk han uten forvarsel ned en iransk tobarnsfar i Skippergata i Oslo.

En etiopisk mann ble dømt til overføring til psykisk helsevern for å ha drept bussjåføren på Valdresekspressen og en asylsøker fra Kongo på et asylmottak ved Fagernes i februar 2003. (©NTB)


– Stemmer befalte ham å drepe

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂