Sent lørdag kveld i forrige uke skulle to søstre hjem etter et besøk på Grefsen i Oslo.

De sto ved bussholdeplassen Sanatoriet i Kjelsåsveien og skulle ta 56-bussen mot Storo fra holdeplassen klokken 23.25, skriver Avisa Oslo.

– Da vi nærmer oss holdeplassen, ser vi at det er kun en ung mann på holdeplassen. Han var pent kledd, høy, og så ellers helt vanlig ut. Men var veldig ustø og virket ruset. Vi stoppet litt før holdeplassen og holdt avstand, forteller den ene av kvinnene.

Hun ønsker å være anonym. Kvinnen forteller videre at mannen kom nærmere – han søkte kontakt:

– Han snakket først kun engelsk, sa han var politi. Etter hvert ramlet han over ende, han ble liggende på bakken, men snakket fortsatt videre. Vi spurte om han trengte taxi. Vi var fortsatt noen meter unna, men vi angrer nå på at vi forsøkte å hjelpe.

Hun fortsetter:

– Først virket han helt rolig, og svarte på norsk. Han ønsket taxi og nevnte også en adresse. Men jeg klarer ikke huske hva han sa.

Han kom seg på beina, og sa så at han ville ringe politiet, forteller hun videre:

– Han snakket tilsynelatende med nødnummeret. Men få sekunder senere gikk han fullstendig i svart og siktet seg inn mot meg. Han begynte å skrike at jeg skulle ned på kne, ned på magen, med hendene bak nakken. Vi ble livredde! Jeg rygget unna, men han innhentet meg og slo meg hardt to ganger rett over ene øyet. Jeg tenkte at jeg må klare å holde meg på beina. Ikke ramle på bakken, da begynner han å sparke meg, sier kvinnen og legger til:

– Jeg la på sprang, jeg hadde brodder, det hadde ikke han. Men han kom etter meg og sparket meg ned. Jeg brakk et bein i armen i møte med asfalten. Heldigvis falt også han, så jeg klarte å komme meg unna.

Arabisk frisør i Oslo bruker offerkortet – Avisa Oslo lar seg lure

Mens dette pågikk, forteller hun videre at hennes søster hadde fått stoppet en taxi som kom forbi, dratt opp bildøra og ropt om hjelp. Bussen hadde også ankommet holdeplassen, og flere kom til for å hjelpe.

Søndag var hun både på legevakta og politistasjonen for å anmelde hendelsen og å avgi forklaring:

– Jeg er jo preget av det som skjedde. I tillegg til brudd i håndleddet er jeg kraftig forslått etter fallet og spark – jeg har også blåveis. Jeg har tenkt mye på at mannen virket psykotisk og utagerende. Jeg syns jeg var heldig som ikke ble verre skadet. Jeg frykter jo at han kan gjøre noe mot andre også. Og har noen tips om hvem han kan være, så ta kontakt med politiet, oppfordrer hun.

Problemet er at ingen vet hvordan mannen ser ut eller hvilken etnisitet han har. Avisene skriver ingenting om dette, og politiet vil heller ikke si noe om mannen signalement.

– Politiet kan bekrefte at det har vært en voldshendelse på angitt tid og sted. Politiet fikk kjennskap til saken da saken ble anmeldt 18. februar, og saken etterforskes nå ved Majorstuen politistasjon, sier politioverbetjent Bjørn Henrik Schage.

Han opplyser videre at det per nå er ukjent hva som var årsaken til voldsutøvelsen.

– Hendelsen ble ikke rapportert til politiet før forholdet ble anmeldt. Saken er kodet som kroppsskade. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Vi jobber med videoinnhenting fra området, og øvrige opplysninger som kan si noe om gjerningspersonen, er det Schage kommenterer til saken nå.

Nordre Aker Budstikke har spurt politiet om de ønsker å gå ut med noe nærmere signalement av mannen som skal ha utført volden, men det kommenterer de ikke.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.