Den palestinske ambassadøren var blant talerne på 8. mars-markeringen i Oslo fredag. Noen modige mennesker møtte opp med bilder av de israelske gislene i Gaza. De fikk ikke lov å delta av vaktene.  Det er et ikke overraskende utfall, båndet mellom venstresiden og palestinalobbyen er sterk, men det vil skade kvinnesaken på lang sikt.

Innslaget av palestinaaktivister, som føler de eier det offentlige rom, går over i vold når noen med det israelske flagget dukker opp, slik det skjedde i Sandfjord sentrum fredag. Et eldre par dukket opp med Israels flagg og ble regelrett overfalt av demonstranter med keffiyah.

Wasim Riaz skriver i Aftenposten:

Et voksent par stilte i markeringen med et Israel-flagg. Det provoserte en del andre som sto på samme sted med Palestina-flagg, skriver Sandefjords Blad.

Ifølge informasjon avisen har fått på stedet, skal både Israel- og Palestinakomiteen ha spurt om å få møte opp på markeringen. Begge skal ha fått ja.

Til tross for sin innsats klarte ikke politiet på stedet å holde de involverte fra hverandre. På en video avisen har fått tilsendt, kan man se at den voksne mannen som holdt Israel-flagget blir liggende på bakken, mens to politibetjenter forsøker å skjerme ham fra andre som forsøker å slå og sparke mannen.

På Sandefjords Blads forside kan man tydelig se Israel-flagget og keffiyah på demonstrantene som ellers er sladdet. Konteksten er således klar. Men går man til politiets tweet er den helt «blank». Politiet aner ikke hva som var foranledningen til volden. Det er ren gaslighting/mørklegging.

Kl 1810: under kvinnedagens markering i Sandefjord sentrum i ettermiddag oppstod det en voldshendelse hvor en mann i 50-åra ble slått og sparket av flere personer. Politiet har ikke fått snakket med mannen enda, han vil bil kontaktet av politiet på et senere tidspunkt for å få en nærmere forklaring. Han har vært på legevakt for undersøkelser og ble sendt videre til sykehuset i Tønsberg for ytterligere undersøkelser. Politiet har ikke oversikt over skader han ble påført. Politiet har pr nå ikke oversikt over årsaken til hendelsen, sak opprettes for videre etterforskning.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.