Nytt

Politiet i Malmø trenger hjelp til å stanse gjengvolden. De har bedt Nationella Operativa Avdelningen, NOA, om assistanse. Samtidig advarer de publikum om udetonerte håndgranater (!) Ni håndgranater er funnet i løpet av kort tid i Malmø og noen av dem var udetonerte. Hvor mange flere som finnes, vet ikke politiet. Bombeteamet er ute flere ganger i uken. De udetonerte granatene kan ligge i busker eller under biler etter feilslåtte bombeaksjoner. Politiet tenker med gru hvis et barn skulle plukke opp en av dem. Granatene er stort sett gamle og stammer fra krigen på Balkan. Malmø har blitt utsatt for hele 30 granatsprenginger siden nyttår.

Med gjengvolden ser innenriksminister Anders Ygeman (S) en ny utvikling:

– Det första är att man är beredd att ta till våld och vapen också vid bagatellartade händelser. Det andra som är nytt är bristen på omsorg om andra, som riskerar att komma i vägen.

– Den situation vi ser i Malmö nu är helt oacceptabel. Nu måste vi göra allt vi kan för att bryta den här utvecklingen, säger Ygeman till Sydsvenskan.

Våpensmugling over Øresundbroen er et økende problem og sees i sammenheng med gjengvold og våpenforsyninger fra Balkan. De kriminelle gjengene regjerer mer eller mindre fritt i et tilnærmet lovløst Malmø all den tid politiet kun har ressurser til å reagere etter at noe har skjedd. Det er samme utviklingen som vi har sett i Marseille hvor den sosialistiske borgermesteren i 2012 ba om at militære styrker måtte settes inn i byen.

Allerede i 2004 skrev vi her i Document om hvordan de etniske gjengene i Rosengård i Malmø begikk knivdrap. Men den gangen var jo Rosengård offisielt en suksess. Nå har problemet spredt seg til å gjelde hele byen fremfor en bydel.

Avisen Sydsvenskan skrev gla’historier fra Rosengård i mange år etter at problemene hadde begynt å tårne seg opp. Man valgte rett og slett å ignorere den dårlige utviklingen. Det hadde sikkert vært stigmatiserende for beboerne å måtte lese sannheten i avisene. Best å feie det under teppet. Men nå ligger altså håndgranatene der. Et eller annet sted, ingen vet hvor eller hvor mange. Det lønte seg ikke å late som om alt gikk fint.

Ekstrabonus (hvis du er med i en kriminell gjeng): Når man blir stor nok så kan man utvide terroriet sitt til å inkludere hele Syd-Sverige. Og nasjonale grenser er heller ingen hindring: gode etableringsmuligheter i Oslo også. Dagbladet skrev i 2013 at etniske gjenger i Oslo hadde knyttet forbindelser med gjenger i Rosengård.

644x429(ByMaxScale_TopLeft_Transparent_True_True_Undefined)

 

Malmø er helt ute av kontroll. 

Sydsvenskan