Socialistisk Folkeparti (SF) erkjenner beskyldningene om at partiet sammen med Socialdemokraterne (S) tidligere har stemt i mot fire av de løsningsforslagene som de i dag lanserer som sine egne ift landets ghettoproblematikk.

De aktuelle forslagene blir lagt frem i de to partienes ghettoplan «Ny trygghet i utsatte boligområder», og har fått regjeringspartiet Venstres integrasjonsordfører, Karsten Lauritzen, til å beskylde opposisjonspartiene for dobbeltmoral og hykleri:

Sådan lyder modsvaret fra SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, der dog ikke direkte afviser Lauritzens beskyldninger.

Hun erkender med andre ord, at SF tidligere har stemt imod fire af forslagene.

– Hvis vi tager forslaget om videoovervågning i ghettoområder, så er det rigtig nok, at vi stemte imod det i 2007. Men sidste år var der et forslag om at overvåge i boligområderne, og det stemte vi altså ja til, siger hun.

I 2009 stemte SF og S mot regjeringens lovforslag L114, som åpner for at unge kriminelle kan settes til å vaske vekk graffiti de har malt. I 2007 stemte SF mot forslag økt kamera-overvåkning i ghettoene, og i 2004 stemte partiet mot forslag om en høyning av strafferammen for vold mot offentlige tjenestemenn, som f.eks. ambulansepersonell. I 2002 stemte SF og S mot regjeringens forslag om beskyttelse av vitner.

Men ikke desto mindre har han [Karsten Lauritzen] vel en pointe i, at fire af jeres nye forslag er noget, I tidligere har stemt imod?

– Jamen det er jo rigtigt, men noget af det er jo gammelt. Fra 2004 og 2002. Og man må jo sige, at tingene har udviklet sig gevaldigt siden da.

Er det ikke mest SF, der har forandret sig?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror bare, at vi forsøger at italesætte tidens problemer. Og det, vi ser i de her dage, er altså, at der er nogle problemer med parallelsamfund i visse boligområder.

Men det var der vel også dengang?

– Jeg tror ikke på samme måde, som vi ser nu, siger Karina Lorentzen.

Jyllands-Posten: SF om kovendinger: Tiden har ændret sig