Nytt

En 60 år gammel norsk hjelpearbeider ble i desember 2008 overfalt av fire palestinske unge menn i sin bolig i Øst-Jerusalem. De bandt henne, voldtok henne etter tur, og ranet henne. En israelsk domstol dømte hovedmannen til 14 års fengsel mandag.

Ynet skriver at de fire hadde tatt seg inn i Beit Hanina i Øst-Jerusalem uten tillatelse. Det kan bare bety at de ikke bor i Jerusalem, men på den andre siden av sikkerhetsgjerdet. En viktig detalj. De tok seg ulovlig inn i byen. Så oppdaget de den norske kvinnen, fulgte etter henne og oppdaget at hun bodde alene.

Kvinnen var kommet til Jerusalem for å arbeide med palestinske barn for UNICEF. Gratis.

According to the sentence delivered by the Jerusalem District Court, Ismail al-Shuamera and three of his friends visited the east Jerusalem neighborhood of Beit Hanina in December 2008 without an entry permit, and began following the Norwegian woman.

After learning that she lived on her own, they decided to rob her. Three of the friends broke into her apartment through the window, tied her hands and legs, raped her and committed sexual offenses on her, one after the other. Then they stole her money and jewelry, as the fourth friend waited outside.

In October 2009, the court sentenced two of the defendants to 12 and 15 years in prison, after the defense failed to take part in the trial’s testimony stage.

Fjerdemann som sto vakt utenfor, fikk åtte år.

Kvinnen ble bundet, ble voldtatt også analt og seksuelt mishandlet. I mens satt venner av gutten i naborommet og åt og drakk.

Dommerne bruker uttrykket en apokalytptisk voldtekt, og Ismail al-shuamera får mye av skylden. Han var totalt følelseskald og likevel utspekulert.

Judges Jacob Zaban, Hana Ben-Ami and Rafi Carmel deemed the offenses committed by the defendants as extremely severe, saying that «the circumstances of the incident and the fact that this was carried out by a group give the incident a cruel and brutal apocalyptic nature.»

The three judges addressed the fact that the group committed sexual offenses and raped the tourist, while their friends were busy drinking, eating and laughing in a nearby room. «What we saw here was obtuseness, cruelty and lack of human sensitivity,» they wrote in the verdict.

All three judges ruled that al-Shuamera was the dominant and cruelest defendant in the case, «insensitive and yet manipulative.»

Palestinian gets 14 years for raping UNICEF volunteer

Palestinske tenåringer voldtok norsk hjelpearbeider (60)