Nytt

En 28-åring lokket en 11-åring med seg og hadde sex med henne i oppgangen. Rettsvesenet kan ikke reise voldtektstiltale så lenge man ikke kan påvise tvang. Det som har opprørt er at domstolen sier det var «samtykkende» sex. Å bruke et slikt begrep mellom en 11-åring og 28-åring virker meningsløst..

Frankrike har ellers en seksuell lavalder på 15 år og 28-åringen blir tiltalt for «seksuelt misbruk» når saken kommer opp i februar.

A French court ruled this week an 11-year-old girl had “consensual” sexual relations with a 28-year-old man, sparking outrage child advocates.

I de fleste land Frankrike liker å sammenligne seg med gir det ikke mening å snakke om samtykke til sex når det handler om et barn.

The girl said she was lured by the older man from a park near Paris in April to his apartment in Montmagny. She said he promised to “teach her how to kiss,” The Washington Post reported. When the two arrived at the building, they had sexual intercourse in a stairwell. The man, who is a father of two, and the girl had met twice before they engaged in sexual relations. (…)

However, French prosecutors in the Val d’Oise department ruled the girl “consented” to sex with the older man due to a lack of evidence. They also could not charge him with rape because he was not violent and he did not threaten her. He was instead charged with sexual abuse of a minor and was due to appear in court in February.

Saken er merkelig. Begrepet samtykke gir ingen mening når det handler om et barn. Loven skal verne de som er for små til å ta vare på seg selv. Normal oppfatning tilsier at en 28-åring som legger seg etter 11-åringer er seksuelle predatorer.

Le Monde

http://www.foxnews.com/world/2017/09/28/french-court-rules-girl-11-consented-to-sexual-relations-with-man-28-sparking-outrage.html