Dette er bilder vi kjenner fra oppløsningen av Jugoslavia. Den samme fortvilelsen, de knuste skjebnene. Unge menn går amok i boligkvarterene til den uzbekiske minoriteten, og en kan bare tenke seg hva de gjør.

Ethnic Uzbeks gather near the Kyrgyz-Uzbek border in southern Kyrgyzstan, on Saturday, June 12, 2010, to seek refuge in Uzbekistan from mobs of Kyrgyz men attacking the minority Uzbek community. The country’s second-largest city, Osh, slid into chaos Friday when gangs of young Kyrgyz men armed with firearms and metal rods marched on Uzbek neighborhoods and set their homes on fire. Thousands of terrified ethnic Uzbeks were fleeing toward the nearby border with Uzbekistan.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.