Kunstverk

caserta_engelsk_hage.jpg

Bourbonerfamilien som hersket over kongedømmet Napoli før Italias samling i 1861, hadde på baksiden av sin storslagne residens i Caserta to tilgrensende hager. Den første, nærmest slottet, har en monumental og geometrisk perfekt skrytestil som er typisk for fransk og italiensk hagekunst, og som kan få en til å føle seg litt bortkommen og utilpass. Den andre er laget i den mer diskrete, engelske hagestilen som på et vis etterligner naturen ved å konstruere et variert, dog harmonisk og velpleid landskap som fremkaller fred i sinnet. Sistnevnte ble i sin tid prosjektert av John Andrew Graefer, den utmerker seg ved sin store artsrikdom, og ble i fjor kåret til Italias flotteste hage.

Kunstverk

caserta_engelsk_hage.jpg

Bourbonerfamilien som hersket over kongedømmet Napoli før Italias samling i 1861, hadde på baksiden av sin storslagne residens i Caserta to tilgrensende hager. Den første, nærmest slottet, har en monumental og geometrisk perfekt skrytestil som er typisk for fransk og italiensk hagekunst, og som kan få en til å føle seg litt bortkommen og utilpass. Den andre er laget i den mer diskrete, engelske hagestilen som på et vis etterligner naturen ved å konstruere et variert, dog harmonisk og velpleid landskap som fremkaller fred i sinnet. Sistnevnte ble i sin tid prosjektert av John Andrew Graefer, den utmerker seg ved sin store artsrikdom, og ble i fjor kåret til Italias flotteste hage.