Feature

Riggingen av bilbomben var amatørmessig, men det betydningsfulle er linken mellom USA og miljøer i Pakistan. Faisal Shahzad sier han var alene, det var han selvsagt ikke. Før han kjøpte Nissan Pathfinder hadde han fire telefoner med Pakistan.

Han hadde kone og to barn. Ordfører Bloomfield advarte mot å la saken gå ut over andre muslimer og særlig pakistanere. Men saken vil uvegerlig prege folks oppfatning av folk med pakistansk bakgrunn. Det er ikke første gang de er innblandet i terror.

I oktober ifjor ble David Coleman Headley arrestert i Chicago på flytrappa på vei til København. Headley arbeidet for Jaishe e Mohammed. Han rekognoserte for Mumbai-terroristene, og skulle gjennomføre et angrep mot Jyllands-Posten. Også han var amerikansk borger av pakistansk bakgrunn. Dette er nok til å gi enhver myndighet gåsehud.

Aksjonen demonstrerer terrororistenes rekkevidde. Det er særdeles bekymringsfullt hvis Pakistansk Taliban har begynt å arbeide for Al Qaida internasjonalt.

Faisal Shahzad (30) innrømmet at han hadde blitt opplært i bombebruk i Waziristan. Det var på nære nippet han slapp unna. Flyet befant seg allerede på rullebanen da det ble kalt tilbake. I bilen han etterlot fant politiet et våpenarsenal.

Ønske om å skade og drepe amerikanere er konstant, og president Barack Obama er nødt til å ta det alvorlig.

Mr. Shahzad, 30, a naturalized United States citizen from Pakistan, had apparently driven to the airport in a white Isuzu Trooper that was found in a parking lot with a Kel-Tech 9-millimeter pistol, with a folding stock and a rifle barrel, along with several spare magazines of ammunition, an official said. He told the authorities that he had acted alone, but hours after he was arrested, security officials in Pakistan said they had arrested seven or eight people in connection with the bombing attempt.

Pakistani officials identified one of the detainees as Tauhid Ahmed and said he had been in touch with Mr. Shahzad through e-mail, and had met him either in the United States or in the Pakistani port city of Karachi.

Another man arrested, Muhammad Rehan, had spent time with Mr. Shahzad during a recent visit there, Pakistani officials said. Mr. Rehan was arrested in Karachi just after morning prayers at a mosque known for its links with the militant group Jaish-e-Muhammad.