Nytt

En britisk shariadomstol oppfordrer muslimske land om å hjemkalle sine ambassadører i Norge som reaksjon på Dagbladets grisetegning. Dette er samme fremgangsmåte som danske imamer benyttet for å presse Jyllands-Posten og Danmark.

– De 57 muslimske statene må legge press på Norge og Danmark for å stoppe slike tåpeligheter og fornedrende tegninger, sier sekreætr Suhaib Hasan fra Storbritanias islamske sharia-råd til den halvstatlige iranske TV-kanalen al-Alem .
Ifølge den iransk-arabiske nyhetskanalen ber han nå européere om å protestere mot trykkingen av karikaturtegningene, som et alternativ til «enkelthandlinger».
Sharia-rådet har ingen offisiell status, men har avdelinger over store deler av Storbritannia.
– Bruk alle virkemidler
Også i Kuwait har trykkingen av karikaturtegningene ført til reaksjoner.
– Muslimske ledere, organisasjoner og internasjonale institusjoner må umiddelbart reagere kraftig for å stoppe disse angrepene på vår profet Mohammed (fred være med ham og hans slekt) og bruke alle virkemidler for å gi seier til vår noble profet, sier Mashaal al-Muallith, medlem av politbyrået i den kuwaitiske Salafistbevegelsen.
– Kutt alle diplomatiske forbindelser til Norge, oppfordrer islamistrepresentanten, ifølge den kuwaitiske avisen al-Rai .

Grisetegning-karikaturen har fått bred internasjonal omtale, både Reuters, AP og byråer i den muslimske verden omtalte demonstrasjonen på Universitetsplassen fredag.

Protest against Mohammad caricature in Oslo

2,500 protest Muhammad cartoon in Norway

Muslims rally in Norway against Prophet’s cartoon in daily


Islamister: Kutt alle diplomatiske forbindelser til Norge