Kommentar

Den internasjonale forening av muslimske skriftlærde, med sete i Dublin, ber om at det vurderes å sette igang boikott av danske og norske varer, hvis ikke myndighetene setter en stopper for at Profeten avbildes i karikaturer.

«We urge the officials in Denmark and Norway to take a firm stance against these repeated insults to the Muslim nation and the prophet followed by 1.3 billion people across the globe,» read a statement by the Dublin-based body, a copy of which was mailed to IslamOnline.net on Saturday, January 21.

«Otherwise the IUMS will be forced to urge millions of Muslims across the world to boycott all Danish and Norwegian products and activities.»

The union asked Arab and Muslim countries to boycott an upcoming Middle East exhibition organized by the Danish Center for Culture and Development (DCCD).

Unionen er en relativt ny organisasjon. Dens leder er imidlertid ingen ringere enn Yusuf al-Qaradawi, som er åndelig overhode for Det muslimske Brorskap, og en sunni-skriftlærd kjendis, med base i Qatar, og nettstedet: islamOnline.

The IUMS was launched in July of last year in the British capital London as an independent body and a reference for all Muslims worldwide with prominent scholar Sheikh Yusuf Qaradawi as its chair.

Al-Azhar, the highest seat of religious learning in the Sunni world, has vowed to raise the issue of the provocative caricatures with the UN and international human rights organizations.

Det kan virke som om Jyllands-Postens 12 tegninger som sto på trykk 30. september, er blitt en selvdrivende sak, hvor stadig flere ser sitt snitt til å slå politisk mynt på den. Dermed dukker det opp politiske krav til myndighetene de umulig kan innfri.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har ikke gitt etter for press, men vist til ytringsfriheten. Nyttårstalen ble oversatt til arabisk på en måte som kunne gi inntrykk av at Fogh Rasmussen advarte mot bruk av ytringsfriheten på en måte som krenker minoriteter. Statsministeren lot «misforståelsen» være.

Men heller ikke det er nok for de som driver kampanjen mot Profet-tegningene.

Delegasjonen av danske muslimer som har reist rundt i Midtøsten og hisset opp følelsene mot Danmark, kan ha gjort stor skade. En av de mest rabiate, Abu Laban, ønsker å internasjonalisere konflikten, slik at noe lignende ikke kan gjenta seg. Det er i realiteten en oppskrift på kulturkrig.

Abdel Rahman Abu Laban, a prominent Muslim figure in Denmark , told IOL on Friday, November 18, that the Muslim minority in Denmark wants to «internationalize» the issue of the cartoons to head off similar anti-Islam campaigns in the future.

Scholars Threaten Boycott Over Anti-prophet Cartoons

Les også

-
-
-
-
-
-