Nytt

Fire dager før dansk politi arresterte åtte for terrorplaner, ble Danmark truet med selvmordsaksjoner på en jihad-nettside. Der heter det at karikaturtegningene ikke er glemt, og at en bølge av selvmordsbombere skal slå inn over danskene.

31. august ble teksten lagt ut på ekhlaas.cc:

«Some Muslims have put the affair of the Danish [cartoons] behind them and have completely forgotten it… I have reopened this issue in order to irritate the infidel Danes, and to remind them that the affair is not over and that the brigades of the martyrdom seekers are on their way.

«[My] goal is to urge [my Muslim] brothers to put down their names [so as to indicate] that the affair is not over, and that they will soon set out to carry out blessed operations in Denmark. Please put down your names in order to strike fear in the hearts of the Danish people.

«I take upon myself the honorable [task] of being the first martyrdom seeker to crush the strongholds of heresy in Denmark.

«[Signed] Abu Al-Bara Al-Dosari. Place of residence: the secret state of Al-Qaeda, from which we will set forth to crush the heretic [regimes].»

Hvor alvorlig man skal ta truslene er umulig å si. Det heter at det snart vil skje aksjoner. Spørsmålet er om det refererer til den gruppen som dansk politi sprengte fire dager senere.

Islamist Website Hosted in Minnesota Calls for Suicide Operations in Denmark