Sakset/Fra hofta

Den som hørte Audun Lysbakken og Knut Storberget i Politisk kvarter torsdag morgen har god grunn til å lure på om det vil bli noen forandring i asylpolitikken. Storberget virker altfor opptatt av å bli likt.

Hvis man skal være venn med Petter Eide er det neppe mulig å utrette noe. En regjering som virkelig vil endre kurs, vil nødvendigvis pådra seg uvenner.

Eide var opptatt av nye regler for aldersbestemmelse av enslige mindreårige asylsøkere. det er snakk om undersøkelse av kjønnsorganer, vel med tanke på hårvekst. For Eide representerer dette et overgrep. Han spytter ut ordet «kjønnsorgan» og får det å høres ut som om de skal voldtas, i det minste mentalt.

Eide representerer den venstreorienterte «outrage-kulturen», som går i fistel hver gang noe går dem imot. Innstramminger er per definisjon av det onde.

Det finnes en slående likhet mellom Eides outrage og muslimers krenkelseskultur. Det Eide helt glemmer er at afghanerne kommer fra et samfunn hvor det å titte på tissefanten er for en bagatell å regne. Men de lærer hurtig å opptre som krenkede i møte med Vesten. Eide er en god læremester.