Nytt

VG har vært på Stovner for å lodde stemningen og har vanskelig for å finne folk som ikke vil stemme Frp. Selv innvandrere vil stemme Frp. Et nokså oppsiktsvekkende funn. Også VG-reporteren blir forbauset.

VG trålet Stovner en dag i forrige uke. Vi pratet med mange. Selv om Ap ved siste valg var mye større enn Frp på Stovner, måtte vi – selv om Frp sliter litt på målingene – jakte for å finne noen som ikke sa de vil stemme Frp.

Men nedover fortauet fra Stovner-senteret vandrer en innvandrerfamilie med barnevogn.

Der er vi ganske sikker på å napp; de stemmer da ikke Frp?

Våre fordommer blir gjort til skamme og vi får til fulle bekreftet at også innvandrere stemmer Frp.

– Carl I. satte grenser

– Jeg har alltid stemt på Frp. Først og fremst på grunn av Carl I. Hagen, sier Kjell Jeevakumar (35), på feilfritt norsk, med innslag av nordlandsdialekt.

– Jeg har jobbet der oppe, sier Kjell som kom fra Sri Lanka som 13-åring.

– Jeg skjønner at folk stusser over at jeg som innvandrer stemmer Frp. Men jeg er veldig opptatt av at vi må løse alle de store utfordringene som innvandringen gir, slik at man som innvandrer kan leve i Norge uten å bli stemplet. Da må det settes grenser, og Carl I. Hagen var den eneste som gjorde det, sier Kjell som er lastebilsjåfør.

– Det er som å være i Afrika