Nytt

Carl I. Hagen har klare tanker om hva slags innvandrings- og klimapolitikk Fremskrittspartiet bør føre framover. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

FrP-veteran Carl I. Hagen vil ha assimilering – ikke integrering. Hagen vil også redusere innvandringen og få slutt på pengebruk til symbolske klimaformål.

Nettavisen har snakket med den tidligere FrP-formannen i forkant av FrPs kommende landsmøte. Partiveteranen, som håper på fast plass på Stortinget neste år, har klare tanker om hva som bør være Fremskrittspartiets politikk framover:

Den tidligere FrP-formannen har laget et åtte siders politisk program for de saker han kjemper for, ifølge NRK.

Carl I. Hagen vil blant annet ha:

    • Assimilering – ikke integrering – av innvandrere.
    • Reforhandling av EØS-avtalen.
    • Oppgjør med «klimahysteri».

Hagen ønsker først og fremst en strengere linje i innvandringspolitikken. Han mener det er lite bærekraftig å fortsette som i dag:

– Jeg vil ha en reforhandling av EØS-avtalen når det gjelder fri bevegelse av arbeidskraft, og en mye strengere innvandrings-, integrerings- og flyktningpolitikk. Jeg sier det rett ut, jeg vil ha assimilering av innvandrere – ikke integrering, sier Hagen til NRK.

Men også klimapolitikken må endres, sier Hagen til Nettavisen. I tillegg til innvandringspolitikken bør Norge også kutte i utgifter til symbolske klimaformål, sier han.

– Vi må ikke bruke alle disse pengene vi bruker på symbolske klimaformål. Det må vi slutte med. Vi må også slutte med å ta imot så mange innvandrere og flyktninger som vi nå gjør. Det er altfor dyrt og setter hele økonomien på lang sikt i fare.

– Vi er nødt til å redusere bistand, vi kan ikke fortsette å strø om oss med 35 milliarder til mennesker i andre land når vi trenger et bedre helsevesen og eldreomsorg for dem som bor her hjemme, sier Hagen til Nettavisen.

Hagen har i flere tiår fokusert på at det er langt mer lønnsomt og effektivt å bruke midler i nærområdene.

– Særlig når de sløser det bort på kvoteflyktninger når de kunne hjulpet mange, mange, mange flere i nærområdene, sier FrP-veteranen indignert til Nettavisen.
Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.