Under kommune- og fylkestingsvalget i 1995 måtte daværende formann i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, ha politibeskyttelse under valgmøtet på Grünerløkka i Oslo, om innvandrings- og flyktningpolitikk. Møtet måtte avbrytes da demonstranter kastet tomater og egg mot ham. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

– Jeg er overhodet ikke overrasket over at ARS forsøkte å koble oss til fascisme og nazisme. Dette har de holdt på med i årevis, sier Carl I. Hagen. Fremskrittspartiets seniorpolitiker synes ARS og andre frivillige organisasjoner bør klare seg helt uten statsstøtte.

Antirasistisk senter (ARS) beklaget torsdag at de hadde koblet Fremskrittspartiet til fascisme på sin statsstøttede skole-side. Etter år med sjikanøse utfall mot alle som ikke abonnerer på deres definisjon av rasisme, mener Hagen statsstøtten til Antirasistisk senter nå bør tas opp til ny vurdering.

– Dette er mitt prinsipielle syn, og det går ikke spesifikt på ARS, selv om de i alle de år har gjort det til sin spesialitet å forsøke å koble sine meningsmotstandere, som Fremskrittspartiet og meg selv. Statsstøtte til ideelle organisasjoner bør avvikles. De kaller seg frivillige organisasjoner, så da får vi se hvor mange det er som frivillig vil gi dem penger, sier Hagen.

Hagen presiserer at han ikke er motstander av frivillige organisasjoner. Han mener flere av dem har mye å tilby, både til sine medlemmer og til samfunnet for øvrig.

– Jeg har selvsagt ikke noe imot at disse organisasjonene selger sine produkter eller tjenester til det offentlige eller til næringslivet. Det være seg om de heter Kirkens bymisjon, ARS, Zero eller HRS. Så kan de jo selvsagt også søke støtte hos næringslivet.

Carl I. Hagen er dermed på linje med informasjonsansvarlig i Human Rights Service, som i et innlegg i Nettavisen i 2018 tok til orde for å fjerne statsstøtten til frivillige organisasjoner.

Statsstøtte til nasjonale ressursmiljø bør legges om til å kun gi støtte til samlende, konstruktive, saklige organisasjoner som bidrar med løsninger. (Fjern statsstøtten til HRS, ARS og OMOD)

Torsdag har Hege Storhaug denne kommentaren til nyheten om at ARS koblet FrP til fascismen på et skolenettsted:

– Jeg er imponert over Fremskrittspartiets moralske ryggrad, som i løpet av sine vel 6,5 år i regjering ikke rørte støtten til ARS. Tvert om økte de den, til tross for at de i alle år har blitt dratt ned i søla og blitt hundset og sjikanert på det groveste av ARS.

– Nå blir det spennende å se om de andre partiene klarer å oppvise samme moralske ryggrad i forhold til ytringsfriheten, at flere politikere, også innen den nåværende regjering, ønsker å frata oss i HRS statsstøtten.

Antirasistisk senter koblet Frp til fascisme – måtte fjerne omtalen

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.