Carl I. Hagen vil tilbake på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB

Carl I. Hagen prøver å bli førstekandidat til Stortinget for FrP i Oppland. Dette har TV2 tydeligvis satt seg fore å forhindre, og nå legger de inn et nytt gir.

FrP-nestor Carl I. Hagen er foreslått på førsteplass på Opplands liste til neste års valg. For TV2 er dette blitt en sak de virkelig har engasjert seg i. Her er det åpenbart om å gjøre å forhindre at Hagen blir valgt.

I TV2 er Hagen-motstanden fremstilt som et stort engasjement fra «grasrota», der alle fornuftige krefter kjemper innbitt mot at Hagen får plassen.

Document har tidligere i høst omtalt det forrige TV2-utspillet i saken:

«Motstanderne av Hagen ber ham om å trekke seg, for å hindre utmeldinger og uvennskap», forteller TV2s nyhetsanker Morten Sandøy.

Innslaget inneholdt da en rosende presentasjon av Hagens motkandidat i Oppland, den ikke spesielt profilerte Wenche Haug Almestrand fra Lillehammer.

I forrige innslag slapp også Hagen-tilhenger Svein Erik Sørensen til, med sin begrunnelse for at Hagen bør bli valgt. En slik begrunnelse er ikke akkurat vanskelig å finne, med tanke på hvem som gjennom flere tiår faktisk har bygget opp partiet.

«Jeg tror Hagen kan samle en del av kjernevelgerne våre, for de savner det gamle Fremskrittspartiet», sier Svein Erik Sørensen. Han er neppe alene i FrP om et slikt savn.

Nå skal saken endelig avgjøres i fylkespartiet, og 28 delegater vil stemme i nominasjonen.

Dermed er TV2 på pletten med et nytt innslag i sin kampanje. Denne gangen er det alvor, nå later man ikke engang som om man driver med objektiv journalistikk. Inntrykket er til å ta og føle på: Man vil så gjerne påvirke de 28 til å stemme på en annen enn Hagen.

Under lørdagens nyhetssending i kanalen severes det et nesten pinlig ensidig innlegg til fordel for kandidat Wenche Haug Almestrand, mens Hagen fremstilles som «utdatert og gammel». Innslaget innledes med en ladet kommentar fra nyhetsankeret om at «mange mener han har gått ut på dato».

Dette følges opp med intervjuer av to «tilfeldige» personer på gaten i Lillehammer. Oppskriftsmessig svarer først den ene personen at hun synes

«… han er for gammel».

Neste person man «tilfeldigvis» har fått tak i, sier pussig nok omtrent akkurat det samme:

«Jeg synes han er litt utdatert, og har gamle holdninger».

Dermed over til nok en person, en mann fra Lillehammer FrP. Kanskje en som mener noe positivt om partiets mangeårige frontfigur? Det ville vært naturlig i en normal journalistisk regi. Nei da, nå driver TV2 kampanje:

«Heller ikke Lillehammer Fremskrittsparti vil ha Hagen øverst på lista», messer journalist Finn-Ove Hågensen, og forsikrer om at det er «solid støtte lokalt» til motkandidat Wenche Haug Almestrand, så det er avklart for seerne.

Ordet gis til Hagen-motstander og FrP-er Arne Egil Marsteinsstredet, som er full av ros om motkandidat Almestrand:

«Hun er sulten, flink og arbeidsom, jobber veldig godt for næringslivet, også for skole».

Seerne skal gis inntrykket av at dette er egenskaper der Carl I. Hagen ikke kan måle seg med Wenche Haug Almestrand. Her er det hun som har den kompetansen og erfaringen FrP trenger, i motsetning til «den utdaterte».

Marsteinsstredet og Hågensen er videre enige om at det blir fryktelig vanskelig å drive valgkamp for FrP med Hagen som kandidat. Ja, Marsteinsstredet «frykter» det.

Avslutningsvis lar TV2 Carl I. Hagen få slippe til med en kort replikk.

TV2 har selvsagt ingen forkjærlighet for Wenche Haug Almestrand fra Lillehammer. De kunne neppe brydd seg mindre om hvor «arbeidsom» hun er.

For TV2 handler dette åpenbart om å prøve å forhindre at en profilert og sterk FrP-mann som Carl I. Hagen igjen kommer inn på Stortinget. Alle vet hva Hagen kan utrette der, noe som passer dårlig med TV2s politisk korrekte agenda. Det siste de ønsker, er et FrP med ny vind i seilene.

Da vil TV2 tusen ganger heller ha en Wenche Haug Almestrand, uansett hvor «sulten» hun hevdes å være.

For Oppland FrP bør TV2s engasjement i saken ses som et nyttig innspill i nominasjonen. Det er neppe noen god plan å velge den kandidaten ens motstandere ønsker seg.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂