Feature

Det begynner å bli farlig å være opposisjonell eller stille seg kritisk i dagens Russland. Den som stikker hodet frem risikerer å miste det. Magomed Jevloyev,drev nettstedet ingushetiya.ru som dekket politibrutalitet og russiske styrkers overgrep i Inghusjetia. Han døde nylig i politiets varetekt. I følge politiet forsøkte han å fravriste en politimann en pistol. Våpenet gikk av og skuddet traff uheldigvis Jevlovjev i hodet.

Ingusjetia styres av den tidligere KGB-generalen Murat Zyazikov, som ikke har lagt skjul på sterk misnøye med Jevlovjev. De to var på samme fly da Yevlojev ble ført bort ved ankomsten til Nazran.

His website reported on alleged Russian security force brutality in Ingushetia, an impoverished province of some half a million people, mostly Muslims, which is now more turbulent than neighbouring Chechnya.

Ingushetia borders Chechnya and has suffered from overflowing unrest.

There is a low-level insurgency, with regular small-scale ambushes against police and soldiers.

Kremlin critic shot in Ingushetia