Kort

Da Doku Umarov ble drept over tok sheik Abu Mohammed Al-Kaukaseren. Han kaller seg emir av Kaukasus, som består av Tjsetsjenia, Ingusjetia og Dagestan.

Al-Kaukaseren er mildere enn forgjengeren. Han lover slutt på selvmordsbombere, slutt på angrep på sivile. Han beklager sterkt splittelsen mellom Nusra-fronten og ISIS i Syria og appellerer til samhold og lydighet.

The latest to go against IS leader Abu Bakr al-Baghdadi is Sheikh Abu Mohammed Al-Caucasian, emir or leader of the Chechens in the Caucasus Emirate, which includes the southern Russian provinces of Chechnya, Ingushetia and Dagestan.

Mohammad was chosen head of the Caucasus Emirate earlier this year following the death of its previous leader, Dokku Umarov.

In a video recording in Arabic, Mohammad voiced opposition to IS, which is a group that has broken away from al-Qaida and has been criticized for its extreme violence and brutality.

He made an appeal, asking that al-Baghdadi come back into the al-Qaida fold and support al-Qaida leader Ayman al-Zawahiri.

Al-Kaukaseren ber om at de to gruppene møtes til mekling og voldgift foran en sharia-domstol. Lite tyder på at det vil skje. ISIS har hatt stor fremgang takket være sine Baath-allierte i Irak. Hvorfor skulle de kompromisse?

As of now, an increasing number of fighters affiliated with al-Qaida are jumping ship to join al-Baghdadi’s IS. Even among those groups that choose to stay with al-Qaida, fighters have shown begrudging praise for IS, a development which is becoming increasingly apparent in Jordan, Saudi Arabia and Lebanon.

Read more at http://www.wnd.com/2014/07/jihadist-leader-rebels-against-islamic-state/#HwKmXxPlsDCo7kr7.99